Iz MUP-a Kantona Sarajevo oglasili su se povodom ubistva u Sarajevu koje se desilo prije dvije noći kada je ubijen Kenin Lukač, najbolji prijatelj nedavno ubijenog Mehmeda Ramića.

– Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela “Ubistvo” koje se dogodilo 20. januara 2022. godine na području općine Novo Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su tokom jučerašnjeg dana, na osnovu prikupljenih saznanja i dokaza, uz prethodno pribavljenu naredbu Suda, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, izvršili pretres stana u ulici Džemala Bijedića, područje općine Novi grad Sarajevo, a kojeg, između ostalog, koristi A. A. rođen 1983. godine iz Sarajeva, kojom prilikom je u stanu pronađena veća količina oružja, droge i municije, koja je oduzeta, i to 2 ručne bombe, 1 raketni bacač, 9 pušaka, 2 pištolja, 1.067 komada metaka raznog kalibra, 2 prigušivača, 525 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu “Marihuanu”, 40 grama praškaste materije asocira na drogu “Kokain”, 370 grama praškaste materije koja asocira na “Heroin”, 1.150 grama materije koja asocira na drogu “Spid”, 3 digitalne vage, 2 mašine za vakumiranje, futrola i pribor za oružje.

Lice A. A. je lišeno slobode zbog sumnje da je počinio krivična djela iz člana 238. i 371. KZ FBIH i 74. ZONDINOM-a KS (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i Posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa) i isti je predat u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će se nad istim tokom dana nastaviti kriminalistička obrada – navode iz MUP-a KS.

Istog dana policijski službenici izvršili su pretres još jednog stana u ulici Džemala Bijedića, područje općine Novi grad Sarajevo, kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena suma novca za koju se sumnja da pripada jednom od osumnjičenih za ubistvo, a koji novac je protivpravno stekao izvršenjem krivičnih djela.

Osim lica A. M. za kojim je ranije raspisana potraga, policijski službenici su identifikovali još dva lica koja se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelom “Ubistvo” i za istim je, također, raspisana potraga.

Radi se o S. A. i V. V. iz Sarajeva.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na dokumentovanju krivičnih djela, te pronalasku lica koja se dovode u vezu sa ubistvom K. L. – zaključeno je u saopćenju odjeljenja za odnose sa javnošću Uprave policije MUP-a KS.

Source link

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime