Sunday, September 24, 2023
spot_img
HomeFILM I TVTom Cruise želi da se odgode premijere dva najiščekivanija filma ovog ljeta

Tom Cruise želi da se odgode premijere dva najiščekivanija filma ovog ljeta

- Reklama -


Tom Cruise navodno pokušava pomaknuti datume izlaska Barbie i Oppenheimera.

U filmskoj zajednici dobro je poznata činjenica da dva dugo iščekivana filma izlaze istog dana: historijski triler Christophera Nolana Oppenheimer i fantastična komedija Grete Gerwig Barbie – oba imaju zakazanu premijeru za 21. jula 2023. Međutim, Tom Cruise navodno ima problem s tim.

Cruise glumi u nadolazećem akcijskom špijunskom filmu Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One, koji bi trebao imati premijeru 12. jula 2023., što je nešto više od sedmicu dana prije izlaska Barbie i Oppenheimera.

Prema Puck Newsu, Cruise se žalio rukovoditeljima Paramounta kako će Oppenheimer tri sedmice nakon premijere zauzeti sva IMAX platna u Sjevernoj Americi, što znači da obožavatelji koji žele pogledati novi Mission: Impossible imaju samo devet dana da ga pogledaju u IMAX-u prije nego što svako platno ovog poznatog premium formata preuzme Nolanov povijesni ep.

- Reklama -

Sedmi film u popularnoj špijunskoj franšizi višestruko je odgađan zbog covida te ima budžet od gotovo 300 miliona dolara, pa nije ni čudo da Tom Cruise želi optimalan period prikazivanja za svoj film. Činjenica da Oppenheimer izlazi tako skoro nakon sedmog filma o špijunu Etanu Huntu mogla bi utjecati na prihode na kino blagajnama, posebno sa svojim prikazivanjem u IMAX-u.

Kako navodi Index, prošlogodišnji film Toma Cruisea Top Gun: Maverick zaradio je 110 miliona dolara, od ukupnih 1.49 milijardi dolara, prikazivanjem u IMAX-u. Ovo ilustrira kako će obožavatelji vjerojatno htjeti vidjeti Cruiseove vratolomije koje prkose smrti na najvećem mogućem platnu, ali ovog ljeta za to neće imati puno vremena.

Unatoč Cruiseovim naporima, izgledi da će Oppenheimer biti premješten ovako kasno pred premijeru ipak ​​nisu pretjerano obećavajući.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular