Emir Topalbećirević , 18 -godišnji košarkaš iz Bosne i Hercegovine potpisao je sa KK Škofja Loka iz Slovenije ugovor na godinu dana, uz mogućnost da produži još dvije godine. Emir je ovim prvim profesionalnim ugovorom nastavio svoj razvojni put.

U karijeri igrao je u mladjim kategorijama KK Real Way, OKK Spars, KK Koš a zadnje četiri sezone u Univerzitetskom košarkaškom klubu Igman Burch. Također, bio je član kadetske reprezentacije BiH 2019 godine. Visok je 201 cm i igra na poziciji četvorke a u mlađim kategorijama igrao je i na poziciji pet. Krasi ga dobar šut kao i odličan pregled igre.

“Sretan sam jer karijeru i svoj košarkaški razvoj mogu nastaviti u državi koja je aktuelni evropski prvak i u kojoj je košarka izuzetno popularna. Ja ću igrati za U-20 selekciju, a svima nam je cilj, i meni i stručnom štabu, da se nakon procesa privikavanja na novu ekipu, priključim i prvom timu”, izjavio je Topalbećirević.

Posebno je ponosan na činjenicu da u Sloveniji nastavlja obrazovanje s obzirom da je upisao studij sportskog menadžmenta na Univerizitetu u Mariboru, jer kako kaže sport je izuzetno vazan u njegovom životu, jer od kada zna za sebe, to je bila dominantna sfera njegovog interesovanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime