Saturday, December 3, 2022
HomeVIJESTITramvajske šine postavljene na Otoci, raskrsnica otvorena za saobraćaj

Tramvajske šine postavljene na Otoci, raskrsnica otvorena za saobraćaj

- Reklama -


Završeno je postavljanje tramvajskih šina na Otoci tako da je jedna od najpromentniih raskrsnica u ovom dijelu Sarajeva otvorena za saobraćaj.

Potvrdio je to ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta navodeći da je raskrsnica na Otoci dobila novi izgled, ali i sigurnost i kvalitet.

“Tramvajske šine su postavljene i na ovom dijelu, a raskrsnica je upravo otvorena za saobraćaj”, kazao je Šteta.

- Reklama -

Postavljanje šina na Otoci počelo je 20. augusta nakon što su one postavljene na raskrsnici kod RTV Doma.

Prije toga, prethodnih dana u sklopu radova na postavljanju nove tramvajske pruge radovi su se izvodili na nekoliko gradskih raskrsnica.

Tako su asfalt i nove šine postavljeni na kružnom toku na Ilidži, raskrsnici na Alipašinom Polju te na raskrsnicama u Nedžarićima i kod Energoinvesta.

Podsjećamo, izvođač radova je konzorcij kineskih kompanija China Shandong International Economic&Technical Cooperation Group Ltd. i China Railway No.10 Enginerring Group.

Tender je raspisan 10. marta, a odnosi se na gradnju tramvajske pruge ukupne dužine skoro 13 kilometara i na čijoj trasi će biti 20 stanica. Gradnja će koštati 20 miliona eura, a novac je osiguran kreditom EBRD-a.

S obzirom na to da su neki od političara zamjerili ministru Šteti na tome što se odužila rekonstrukcija pruge, a konkretno iz SDA su ga prozvali i da podnese ostavku na šta je on odgovorio u razgovoru za N1 da se to neće desiti te da sve ide po planu.

Također je naveo da će podnijeti ostavku ukoliko pruga ne bude završena do 1. septembra.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: