Saturday, June 3, 2023
spot_img
HomeLIFESTYLETreba li kvasiti četkicu za zube prije nanošenja paste?

Treba li kvasiti četkicu za zube prije nanošenja paste?

- Reklama -


Da li kvasite četkicu za zube prije nego što krenete da perete zube? Ovo je bilo pitanje kojim je jedna žena napravila pravi haos na Twitteru. Treba li nakvasiti četkicu prije stavljanja paste?

Sudeći po mnogima koji su se uključili u raspravu, neki ljudi vole da peru zube suvom četkicom, dok neki prvo stave pastu, pokvase četkicu i tek onda počinju da peru zube.

Međutim, da li postoji pravi način ili su sve ove opcije potpuno u redu?

- Reklama -

Odgovor da li treba nakvasiti četkicu je dala dr Mitali Hariawala:

“Prvo bi trebalo da isperete četkicu vodom kako biste očistili i ‘omekšali’ četkicu, jer bi u suprotnom mogle da budu previše čvrste i oštete zube i desni. Pritom, vlaga pomaže pasti da se bolje zalijepi za četkicu i ne otpadne prilikom pranja zuba”, otkriva Mitali.

“Kada na mokru četkicu nanesete pastu za zube u veličini graška, još jednom je brzo ovlažite. Ovo drugo ‘pranje’ će aktivirati pastu za zube tako što će povećati njenu rastvorljivost i učiniće da bolje prione na četkicu kako ne bi otpala kada je prinesete ustima. Direktno miješanje vode i paste se ne preporučuje, jer može da umanji njen učinak”, zaključuje Hariawala, prenosi DDL.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular