Tuesday, September 26, 2023
spot_img
HomeFUDBAL"Treneri i igrači žele da Rusija ostane u Evropi“

“Treneri i igrači žele da Rusija ostane u Evropi“

- Reklama -


Nekadašnji trener moskovskog Spartaka Raul Riancho smatra da odlazak Rusije iz evropske zone nikako ne može da bude dobro rešenje za tamošnji fudbal.

Šezdesetdvogodišnji Španac je svjestan u kakvoj se situaciji nalazi ruski sport zbog sukoba u Ukrajini.

“Mislim da je evropski fudbal na višem nivou od azijskog. Evropske lige trenutno su bolje rangirane od azijskih. Možda će se u budućnosti približiti, ali trenutno mladi igrači žele da igraju u evropskim ligama. Hoće li Rusija postati manje privlačna strancima ako se preseli u AFC? Mislim da treneri i igrači žele da Rusija ostane u Evropi,“ rekao je Riancho, koji je u karijeri radio i u Ukrajini.

- Reklama -

Definitivna odluka o budućnosti ruskog fudbala bit će donijeta prije 31. decembra 2022. prenose tamošnji mediji.

Rusi smatraju da UEFA ne želi da izgubi jednu od bitnih članica, koja je ne tako davno organizovala i završnicu Svjetskog prvenstva.

“UEFA, uprkos trenutnoj situaciji, ne želi da izgubi članstvo Rusije u svojoj organizaciji. Zalaže se za varijantu u kojoj će se nakon smirivanja geopolitičke situacije ruski fudbal reintegrisati u evropski. Za UEFA će gubitak takve države biti veliki udarac imidžu, čak i u sadašnjoj situaciji“, objavio je portal Čempionat.

Selekcija Rusije eliminisana je iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, gdje je trebalo da igra u evropskom baražu, ali i iz predstojećih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Od suspenzije Rusija je odigrala samo tri utakmice, prijateljske protiv Kirgistana, Tadžikistana i Uzbekistana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular