Friday, September 22, 2023
spot_img
HomeKOLUMNETužilaštvo Crne Gore ispitat će navode o nabavci kalašnjikova za SPC

Tužilaštvo Crne Gore ispitat će navode o nabavci kalašnjikova za SPC

- Reklama -


Podgoričko Više državno tužilaštvo ispitat će navode M portala da su pripadnici organizovane kriminalne grupe Škaljari uoči parlamentarnih izbora 2020. godine razgovarali o nabavci kalašnjikova za Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC).

“Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom objavljenih transkripata u medijima koje se odnose na nabavku naoružanja i pripremanja oružanog otpora uoči parlamentarnih izbora u 2020. godini. U daljem toku postupka preduzet će se sve neophodne mjere i radnje u cilju provjere medijskih navoda i utvrđivanja svih činjenica nakon čega će se donijeti odluka u predmetu”, piše u saopštenju koje potpisuje rukovoditeljica VDT Podgorica viša tužiteljica Lepa Medenica.

M portal objavio je da je Risto Mijanović, Cetinjanin kog povezuju sa Škaljarskim kriminalnim klanom, razmjenjivao o tome poruke preko kriptovane SKY ECC aplikacije sa Kotoraninom Nikolom Dedovićem.

- Reklama -

Dedović je brat sada već pokojnog Igora Dedovića, koji je bio jedan od vođa organizovane kriminalne grupe Škaljari.

Navodno, Mijanović je Dedoviću napisao da je crkva tražila nabavku kalašnjikova u cilju organizovanja oružanog otpora i da ga je o tome informisao Mitar Knežević, čiji je brat sveštenik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular