Wednesday, October 4, 2023
spot_img
HomeBIZNISTwitter nastavlja s otpuštanjem radnika kako bi se smanjili troškovi

Twitter nastavlja s otpuštanjem radnika kako bi se smanjili troškovi

- Reklama -


Twitter Inc je napravio daljnje rezove u svojim sigurnosnim timovima koji se bave moderiranjem globalnog sadržaja te u odjelu koji je povezan s govorom mržnje i uznemiravanja.

Došlo je do najmanje desetak rezova u petak navečer u uredima kompanije u Dublinu i Singapuru, izvijestio je Bloomberg News pozivajući se na izvore upoznate s događanjima.

Među otpuštenima s društvene platforme koju je kupio Elon Musk je Nur Azhar Bin Ayob, razmjerno nedavno zaposlen kao s nadležnošću za azijsko-pacifičku regiju, i Analuisa Dominguez, viša direktorica Twittera za politiku prihoda.

- Reklama -

Radnici koji se bave dezinformacijama, globalnim zahtjevima i državnim medijima na Twitteru također su dobili otkaz.

Twitterova potpredsjednica za povjerenje i sigurnost, Ella Irwing, potvrdila je Reutersu da je Twitter napravio određene rezove u petak navečer, no nije otkrila detalje.

“Imamo hiljade ljudi u timovima za sigurnost i povjerenje koji rade na moderiranju sadržaja i nije došlo do rezova u timovima koji to rade na dnevnoj bazi”, rekla je mailom.

Neki rezovi, dodala je, bili su u područjima nedovoljno velikim za daljnji razvoj ili gdje je imalo smisla konsolidirati se.

Twitter je otpustio približno 3.700 zaposlenih početkom novembra u mjerama rezanja troškova vlasnika Elona Muska, a stotine su kasnije dale otkaze.

Kompanija je prošli mjesec također pogođena tužbom u kojoj se tvrdi da je Twitter Inc tokom rezova disproporcionalno ciljao ženske zaposlenice.

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular