Friday, September 22, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEU Beogradu napali Ukrajinku i nacrtali joj Z na zgradi, a njoj...

U Beogradu napali Ukrajinku i nacrtali joj Z na zgradi, a njoj se sudi zbog buke

- Reklama -


Ukrajinska državljanka Marija Vihivska je žrtva napada, a sudi joj se za nasilje i remećenje javnog reda i mira bukom, rekao je njezin odvjetnik Čedomir Stojković, nakon prvog ročišta ponovljenog postupka koji se protiv nje vodi u Prekršajnom sudu, a koje će biti nastavljeno 6. veljače.

Stojković i Vihivska tvrde da joj, prilikom saslušanja u policiji i pred sudom za prekršaje, nije osiguran prevoditelj, da je prisiljena potpisati priznanje krivnje, a da nije znala što potpisuje te da je policija krajnje neprofesionalno odradila posao.

Vihivska tvrdi da su zapravo nju i nevjenčanog supruga fizički napali susjedi na kućnom pragu, da su im upali u stan u Beogradu u pokušaju da joj otmu telefon kojim ih je snimala, a pretpostavljaju da je povod za napad zapravo činjenica da je ona iz Ukrajine.

- Reklama -

Na pitanje reportera N1 je li moguće da je riječ o svađi susjeda koja nije etnički motivirana, odvjetnik Stojković je odgovorio:

“Ono što mi znamo i što je u sudnici rečeno jeste da su neposredno prije ovog napada na vratima zgrade iscrtana slova ruske agresije na Ukrajinu, odnosno latinična slova Z.”

Stojković je rekao i da je istina da je slovo Z, nažalost, čest prizor na fasadama u Beogradu, ali je istaknuo da su u ovom slučaju ti simboli iscrtani nakon što se Marija uselila u zgradu.

“Ona nikada nije imala bilo kakav konflikt sa susjedima, nikada nije imala bilo kakav neki duži razgovor s njima, nikada nije radila bilo što loše da bi se moglo zaključiti da se napad dogodio iz bilo kojeg drugog razloga“, poručio je Stojković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular