Tuesday, March 21, 2023
spot_img
HomeFUDBALU emisiji rasistički vrijeđali Viniciusa, Real "pokreće pravne korake"

U emisiji rasistički vrijeđali Viniciusa, Real “pokreće pravne korake”

- Reklama -


Dijelu španjolske nogometne javnosti ne sviđa se proslava golova Viniciusa Juniora (22). Realov ofenzivac golove slavi plesom, što je karakteristično za nemali broj južnoameričkih nogometaša. Viniciusa je posebno kritizirao Pedro Castro, predsjednik Udruge španjolskih agenata.

“Ako zabijete gol i nakon toga plešete sambu, idite na Sambodrom (platforma za plesače u Riju, op.a). Na terenu moraš poštovati svoje kolege i prestati se ponašati kao majmun”, rekao je u emisiji El Chiringuito. Nakon što je čuo riječ “majmun”, voditelj je prekinuo njegov govor i rekao mu: “Ne možete tako zvati ljude, nemojte to više raditi.” Sada se oglasio i Real Madrid, prenosi Index.

Priopćenje Reala

“Real Madrid osuđuje sve rasističke i ksenofobne ispade u svijetu nogometa i sporta, ali i u životu općenito, a posebno osuđujemo komentare koji su u posljednjih nekoliko sati upućeni našem nogometašu Viniciusu Junioru. Real Madrid želi pokazati ljubav koju gaji prema Viniciusu Junioru, nogometašu koji razumije da je jedini stav prema nogometu onaj baziran na radosti, poštovanju i sportskom ponašanju.

- Reklama -

Nogomet je najglobalniji sport koji postoji i mora biti primjer kada su u pitanju vrijednosti suživota. Klub je dao ovlasti našim odvjetnicima da pokrenu pravne postupke prema svima koji rasističkim ispadima vrijeđaju naše igrače”, naveli su iz Real Madrida.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular