Tuesday, September 26, 2023
spot_img
HomeGLOBUSU New Yorku otvoren prvi legalni dućan za rekreacijsku marihuanu

U New Yorku otvoren prvi legalni dućan za rekreacijsku marihuanu

- Reklama -


Prvi legalni njujorški dućan za rekreacijsku marihuanu otvoren je u četvrtak u samom središtu Manhattana, u četvrti East Village.

Više od 100 ljudi naguralo se u dućan koji vodi neprofitna udruga Housing Works posvećena borbi protiv beskućništva i AIDS-a.

“Prva legalna prodaja kanabisa odraslim osobama je povijesni trenutak njujorške industrije kanabisa”, rekla je Kathy Hochul, guvernerica četvrte najnaseljenije američke savezne države.

- Reklama -

Kazala je da očekuje da će New York poslužiti kao nacionalni model za sigurnu i inkluzivnu industriju kanabisa.

Udruga Housing Works je bila jedna od 36 organizacija ili pojedinaca koji su u studenom dobili dozvolu za prodaju rekreacijske marihuane. Cilj je da se dozvola za trgovanje izda  za 150 osoba koje su bile osuđene zbog posjedovanja ili prodaje kanabisa.

Prihod od poreza na prodaju marihuane će se uložiti u javne škole i ustanove za menralno zdravlje i borbu protiv ovisnosti te za stambene projekte.

Hochul je u priopćenuu navela da je zabrana marihuane posebice negativno i nesrazmjerno utjecala na Afroamerikance i latino zajednicu.

Grad očekuje da će 2023. prodaja kanabisa doseći 1,3 milijarde dolara te da će se u naredne tri godine otvoriti između 19.000 i 24.000 novih radnih mjesta.

New York je legalizirao marihuanu u ožujku 2021.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular