Wednesday, June 7, 2023
spot_img
HomeVIJESTIU Sandžaku otvoren Generalni konzulat Bosne i Hercegovine

U Sandžaku otvoren Generalni konzulat Bosne i Hercegovine

- Reklama -


U Novom Pazaru danas je svečano otvoren Generalni konzulat Bosne i Hercegovine, prvi na teritoriji Srbije, koji će pokrivati šest sandžačkih opština – Novi Pazar, Tutin, Sjenicu, Novu Varoš, Prijepolje i Priboj.

Svečanosti su prisustvovale brojne zvanice iz političkog i društvenog života Bosne i Hercegovine, Srbije i grada Novog Pazara. Diplomatsko predstavništvo je presijecanjem vrpce otvorila ministrica spoljnih polova Bosne i Hercegovine Bisera Turković i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Ovo je 57 diplomatsko predstavništvo Bosne i Hercegovine i to baš u Novom Pazaru, rekla je Turković.

- Reklama -

“Narod Sandžaka je izuzetno vezan sa Bosnom i Hercegovinom i konzulat u Novom Pazaru je dokaz da će se te veze još više učvrstiti. Srećna sam što je naše 57 diplomatsko predstavništvo otvoreno baš u Novom Pazaru”, rekla je ministrica spoljnih poslova BiH.

Ovo važan dan za Novi Pazar i Sandžak, ali i cijelu Srbiju, jer će se dodatno uspostaviti veze prijateljstva i poslovanja naroda ovih dviju zemalja, istakao je gradonačelnik Nihad Biševac.

Ime konzula u Novom Pazaru nije još uvijek objavljeno, a zgrada Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine nalazi se prekoputa zgrade Generalnog konzulata Republike Turske koja je otvorena u avgustu prethodne godine.

To je prvi konzulat BiH na teritoriji Srbije. Riječ je o generalnom konzulatu u kojem će državljani BiH moći da izvade pasoš, putni list, rodni list i obave druge konzularne poslove.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular