Tuesday, June 6, 2023
spot_img
HomeGLOBUSU šumskim požarima u Alžiru poginulo najmanje 37 osoba

U šumskim požarima u Alžiru poginulo najmanje 37 osoba

- Reklama -


U požarima koji bjesne u šumama istočnog Alžira život je izgubilo najmanje 37 osoba, a povrijeđena je 161, saopštilo je odjeljenje civilne zaštite te sjevernoafričke zemlje.

Većina žrtava prijavljena je u regionu El Tarf, u blizini sjeverne granice Alžira i Tunisa, gdje je pronađeno 34 poginulih.

Premijer Aimen Benabderahman izjavio je da su žrtve u El Tarfu „većinom turisti koji su došli da uživaju u rajskim plažama i očaravajućim pejzažima“. On i nekoliko članova vlade stigli su u El Tarf. Zvaničnici su rekli da će alžirska država podržati porodice žrtava i platiti radove na renoviranju i nadoknadu za gubitke.

- Reklama -

Vatrogasci iz drugih regiona angažovani su da pomognu u gašenju požara, saopštila je Agencija civilne zaštite. Pozivi na solidarnost objavljeni su na društvenim mrežama zajedno sa apelima za pomoć.

Mogli su se vidjeti redovi kamiona koji su donosili hranu, vodu, ćebad i odjeću kako idu ka El Tarfu. Osnovana je krizna jedinica koja će nadgledati donacije.

Ministar unutrašnjih poslova Alžira Kamel Beldžud rekao je da je samo jučer izbilo 39 požara u 14 regiona i da su požari opustošili 3.200 hektara šuma i grmlja od početka avgusta.

Vlasti su saopštile da je osnovana komisija koja će istražiti uzroke požara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular