Ubijeni crnogorski državljanin Goran Vlaović (38), koji je označen kao osoba bliska “škaljarskom klanu”, prema podacima bezbjednosnih službi regiona, jedan je od najbližih saradnika Beograđanina Filipa Koraća.

Operativne informacije govore da je njegovu smrt najvjerovatnije naručio vrh “kavačkog klana”, a da je ubica, kako se sumnja, unajmljen i plaćen.

Po svemu sudeći, Kragujevčanin Duško Tanasković (28), koji je osumnjičen da je ubio Vlaovića, nije ni znao koga treba da likvidira. Ovaj Hercegnovljanin nije napuštao Crnu Goru gotovo nikad. Ipak, nedavno je odlučio da sa djevojkom Draganom Banić provede izvijesno vrijeme u Hrvatskoj, na ostrvu Pag.

Inače, Korać i njegova ekipa, kako se sumnja, imaju veliko uporište na teritoriji Hrvatske. Nedavno je i ovaj Beograđanin uhapšen u Zagrebu sa falisfikovanim ličnim dokumentima. Osuđen je uslovno, a potom je, prema informacijama nadležnih državnih organa iz Hrvatske prešao na teritoriju Crne Gore. Tamo se, pored ostalih, viđao i sa sada ubijenim Vlaovićem, pišu Novosti.

Obojica, inače, kao i Luka Bojović, najbliži Koraćev saradnik, u poslovima su, prema operativnim podacima policije, povezani sa “škaljarskim klanom” iz Kotora. U sukobu sa “kavčanima” mnogi njihovi ljudi i saradnici su poubijani. Upućeni smatraju da je ovo nastavak krvavog rata između dva crnogorska klana.

– Tanasković je registrovani narkoman – kaže izvor Novosti. – Pored toga, u evidencijama MUP Srbije zabilježen je kao neko ko je često hapšen zbog razbojništava i krađa. Za sada ne postoje konkretni dokazi da je član bilo koje kriminalne grupe, što ne znači da ga neko nije unajmio i platio.

Za ovim mladim Kragujevčaninom je i crnogorska policija raspisala potjernicu. O tome se čulo tek sada kada je uhapšen zbog ubistva ispred lokala na plaži Zrće. Crnogorska policija ga je dovela u vezu sa ubistvom visokopozicioniranog člana “škaljarske ekipe” Milićem Minjom Šakovićem u lokalu u Starom gradu u Budvi.

– On je sam u hrvatskoj policiji, poslije hapšenja zbog ubistva na Pagu, ispričao da za njim traga crnogorska policija, jer ga sumnjiče za pomaganje egzekutoru Šakovića, ubijenog 17. juna pred prepunim budvanskim lokalom – navodi izvor. – Tvrdio je da nema veze sa ubistvom Šakovića. Takođe, ispričao je da je već bio u zatvoru i da ima psihičkih problema.

Tanasković je uhapšen u četvrtak ujutru, pošto je ispred noćnog kluba na plaži Katerelac u Kolanjskom Gajcu, oko šest sati, kako se sumnja, sačekao i prišao s leđa Vlaoviću i pucao mu u glavu iz pištolja marke “glok”. Počeo je da bježi, a usput je odbacio i oružje kojim je počinio ubistvo. U policiji su rekli da je brzom i koordinisanom akcijom osumnjičeni za zločin spriječen da pobjegne piše Srpskainfo.

Source link

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime