Sunday, January 29, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEUčitelj jahanja se sumnjiči za silovanja i seksualna zlostavljanja 10 djevojčica

Učitelj jahanja se sumnjiči za silovanja i seksualna zlostavljanja 10 djevojčica

- Reklama -


U Višem javnom tužilaštvu u Srbiji danas je saslušana druga navodna žrtva učitelja jahanja Miloša Đukić (68) koji se sumnjiči da je od 2010. do 2021. godine izvršio krivična djela silovanja i seksualna zlostavljanja nad deset polaznica škole u Lipovičkoj šumi.

Danas je u Višem javnom tužilaštvu saslušana druga navodna žrtva učitelja jahanja Miloša Đukić (68) koji se sumnjiči da je od 2010. do 2021. godine izvršio krivična djela silovanja i seksualna zlostavljanja nad deset polaznica škole u Lipovičkoj šumi.

„Danas je ispitana druga oštećena. Detalji nisu za javnost jer je postupajući tužilac, prije mjesec dana još, donio posebnu naredbu o tajnosti istrage“, rečeno je iz Višeg tužilaštva za Telegraf.

- Reklama -

Osim dvije oštećene, u istrazi protiv instruktora jahanja Miloša Đukića ispitana su tri svjedoka.

U pitanju su suvlasnica konjičkog kluba, članica i bivša članica kluba. Detalji iskaza svjedoka iz postupka nisu za javnost zbog tajnosti istrage i zaštite prava ostećenih i okrivljenog. U nastavku istrage biće ispitane ostećene.

Milošu Đ. koji se tereti da je silovao i sekslualno napastvovao djevojke i maloljetnice u konjičkom klubu u Lipovičkoj šumi određen je pritvor sredinom prošlog mjeseca, da ne bi ponovio djelo u kratkom vremenskom roku i zbog uznemirenja javnosti.

On je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da je od 2010. do 2021. godine, izvršio krivična djela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i četiri krivična djela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja, od kojih je pet bilo maloljetno, a dvije su imale po 13 godina u vrijeme izvršenja krivičnog djela.

Osumnjičeni se na saslušanju branio šutnjom, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular