Vodeća telekomunikaciona i medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi, United Grupa, nastavlja sa dugoročnim investicijama u infrastrukturu i digitalnu budućnost zemalja u kojima posluje. Do 2027. godine, čak dvije milijarde eura bit će uloženo u digitalnu transformaciju Grčke, zvanično je saopćeno iz kabineta premijera Kyriakosa Mitsotakisa, a prenosi Reuters.

Mitsotakis je u četvrtak na sastanku sa predstavnicima United Grupe izjavio da su najavljena ulaganja dokaz velikog poverenja koje strani i domaći investitori imaju u Grčku, i da će 2022. godina ostati upamćena kao rekordna u privlačenju stranih investicija.

Izvor : Linkedin/Kyriakos Mitsotakis

Kao predvodnik u ovom investicionom ciklusu, United Grupa iznela je plan za period do 2027. godine koji podrazumijeva sveobuhvatno unaprijeđenje telekomunikacione infrastrukture, uz nastavak uspješne saradnje sa državnim institucijama u Grčkoj:

“Vjerujem da su odličan posao koji je obavilo Ministarstvo za digitalnu upravu, kao i raspoloživi resursi Fonda za oporavak i otpornost, odlična podrška ovakvim ulaganjima“, zaključuje premijer Mitsotakis, napomenuvši da United Grupa omogućava odskočnu dasku ka digitalizaciji javnih usluga, što je jedan od prioriteta Vlade Grčke na putu digitalnoj transformaciji ekonomije i društva.

United Grupa je već uložila 1,5 milijardi eura za kupovinu kompanija Wind Hellas i Nova, koja će zahvaljujući novim ulaganjima početi sa izgradnjom 10 Giga optičke mreže za više od 4,5 miliona korisnika i kompanija u 70 posto prefektura u Grčkoj. Pored kontinuiranog razvoja 5G mreže, preko 22.000 kilometara duga optička infrastruktura ispunit će potrebe korisnika za većim internet brzinama, a već u narednih nekoliko mjeseci korisnici Nove u Grčkoj će moći da isprobaju ultrabrzi internet do 1 Gbps, uz EON platformu, koja je nedavno predsatvljena u Grčkoj.

Izvor : Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office

“Od prvog dana kada smo došli u Grčku, jasno smo stavili do znanja da naša investicija nije jednokratna, jer ono na čemu United Grupa oduvijek radi jesu dugoročne veze. Danas najavljujemo da ćemo u narednih pet godina uložiti dodatnih dvije milijarde eura kako bismo zadovoljili potrebe za digitalnim uslugama naredne generacije. Grčka je veoma važna zemlja za našu kompaniju, i činimo sve što je moguće da isporučimo vrhunske proizvode njenim privatnim i biznis korisnicima“, izjavila je izvršna direktorica United Grupe, Viktoriya Boklag.

Izvor : Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office

Predsjednik investicione kompanije BC Partners i većinskog vlasnika United Grupe, Nikos Statopulos, izjavio je da je uspješno i dugoročno poslovanje Grupe u Grčkoj jedan od ključnih faktora u njenom ekonomskom i društvenom prosperitetu, i da će najavljene investicije od dvije milijarde eura značajno unaprijediti položaj Grčke na međunarodnoj telekomunikacionoj sceni.

Svi prisutni na sastanku sa premijerom Micotakisom zaključili su da je United Grupa nastupila kao najozbiljniji igrač u digitalnoj transformaciji Grčke, na čije je usluge i poslovni model utemeljen u tehnologijama budućnosti, inovacijama i najkvalitetnijem korisničkom iskustvu, “grčka javnost čekala decenijama“.

U okviru United Grupe posluje i televizija N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPadOSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime