Wednesday, June 7, 2023
spot_img
HomeCRNA HRONIKAUhapšen muškarac iz Konjica: U dvorištu kuće uzgajao stabljike kanabisa (FOTO)

Uhapšen muškarac iz Konjica: U dvorištu kuće uzgajao stabljike kanabisa (FOTO)

- Reklama -


Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona – Područnog tužilaštva Konjic, lišili su slobode A.K. (1991.) sa područja općine Konjic koje se sumnjiči za izvršenje krivičnih djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i krivičnog djela „Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih djelova za oružje“.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Konjicu izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičena osoba u čijem dvorištu je pronađeno 14 stabljika zasada NN biljke koja asocira na opojnu drogu „Cannabis“, pištolj sa tri metka, određena količina zeljaste materija zelene boje, NN sjemenke koje asociraju na sjemenke biljke „Cannabis“, vaga za precizno mjerenje, mobilni telefon, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelima.

Osoba je kriminalistički obrađena, te će protiv nje u zakonskom roku biti podnesen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nadležnom Tužilaštvu. Asistenciju Federalnoj upravi policije prilikom realizacije akcije pod nazivom “Konak” pružilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, Policijska uprava Konjic, saopšteno je iz FUP-a.

- Reklama -

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular