Sunday, December 10, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEUhapšena žena koja je čuvala pse koji su nasmrt izujedali novinara u...

Uhapšena žena koja je čuvala pse koji su nasmrt izujedali novinara u Srbiji

- Reklama -


Policija u Mladenovcu u Srbiji uhapsila je ženu V.M. (51) zbog sumnje da nije osigurala kavez sa psima koji su iz dvorišta izašli u srijedu na ulicu i usmrtili novinara Vladana Radosavljevića (62), dok je beogradsko Više javno tužiteljstvo naložilo određivanje zadržavanja za osumnjičenu. Također, utvrđeno je i to da su ti psi bili naučeni da nasrću na ljude te da ovo nije bio prvi slučaj u kojem su nekome nanijeli povrede.

Osumnjičena V.M. tereti se za teško djelo protiv opće sigurnosti.

“Kako se sumnja, ona nije osigurala kavez u kojem su bili psi koji su izašli iz dvorišta, a potom napali i izujedali muškarca koji je od zadobijenih povreda preminuo”, naveo je MUP Srbije.

- Reklama -

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i bit će privedena u Tužilaštvo.

Tužilaštvo je u saopćenju navelo da je V. M. bila zadužena da u Velikoj Ivanči, u dvorištu kuće M.S. koja boravi u inostranstvu, hrani tri psa.

Tužilaštvo je navelo da je vlasnik pasa A.S. koji je u zatvoru od septembru i da su psi povjereni na čuvanje M.S.

Mediji: Vladana Radosavljevića nasmrt izujedali psi

Dodali su da je protiv M.S. već u toku kazneni postupak pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Mladenovcu zbog sumnje da je izvršila kazneno djelo izazivanja opće opasnosti, odnosno, da su isti psi napali djevojčicu i nanijeli joj lake tjelesne povrede 1. novembra 2022., u selu Nemenikuće u Sopotu.

Direktor Javno-komunalnog poduzeća “Veterina Beograd” Budimir Grubić izjavio je u četvrtak da su ti psi koji su na smrt izujedali novinara Vladana Radosavljevića bili naučeni da nasrću na ljude.

Grubić je za Radio-televiziju Srbije potvrdio da je riječ o vlasničkim psima i da su u pitanju stafford, mješanac stafforda i pitbulla, kao i krupni mješanac, i dodao da su svi sada smješteni u “Veterini Beograd”.

“Sačekat ćemo da vidimo pod kojim okolnostima se dogodio incident. Ovo je sedmi slučaj od početka 2022. godine”, kazao je Grubić.

Naveo je i da su jasna pravila o držanju pasa, odnosno, da je neophodan povodac kada takvi psi izlaze na javne površine, kao i zaštitna korpa.

Podsjetimo, novinar i analitičar Vladan Radosavljević (62) preminuo je nakon što su ga u srijedu napala i izujedala tri psa u Velikoj Ivanči kod Mladenovca, a njegovu suprugu teško povrijedli koja ga je nastojala spasiti.

U tom trenutku njih dvoje su šetali ulicom nakon čega su ih napala tri psa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular