Visoki kazneni sud Hrvatske ukinuo je presudu Filipu Zavadlavu koji je u siječnju 2020. hicima iz kalašnjikova usred Splita ubio trojicu mladića.

Zavadlav je bio nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora, a prošli tjedan raspravljalo se o žalbama podnijetima na presudu, piše Telegram.

Ključan argument obrane bilo je manjkavo psihijatrijsko vještačenje Zavadlava. Naime, iako je vještakinja tvrdila da nije bio ubrojiv u trenutku kada je pucao u Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) nije mu suđeno kao neubrojivoj osobi.

Na samom Visokom kaznenom sudu nisu za Telegram mogli potvrditi iz kojih je točno razloga presuda Filipu Zavadlavu ukinuta, no iz činjenice da je donijeto rješenje kojim mu se produljuje istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a ne više kao obavezni zbog dužine kazne, zaključuje se da je doista naloženo ponovno suđenje.

Prema presudi Zavadlav je u januaru 2020. godine za svako od tri ubojstva koja je počinio dobio po 15 godina zatvora odnosno ukupno 40 godina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime