Monday, December 5, 2022
HomeBIZNISUkrajina obustavlja izvoz električne energije

Ukrajina obustavlja izvoz električne energije

- Reklama -


Ukrajinsko ministarstvo energetike priopćilo je u ponedjeljak da će obustaviti izvoz električne energije u Europsku uniju nakon ruskih raketnih napada na energetsku infrastrukturu.

“Današnji raketni napadi, koji su pogodili termoelektrane i trafostanice, prisilili su Ukrajinu da obustavi izvoz električne energije od 11. listopada 2022. kako bi stabilizirala vlastiti energetski sustav”, priopćilo je ministarstvo na službenoj web stranici.

Rusija je u ponedjeljak pokrenula svoje najraširenije raketne napade na Ukrajinu od početka sukoba – bacila je niz krstarećih projektila na gradove i poremetila opskrbu električnom energijom, što je ruski predsjednik Vladimir Putin nazvao osvetom za razneseni most.

- Reklama -

Ukrajinski ministar energetike Herman Haluščenko rekao je da su napadi na energetski sustav bili “najveći tijekom cijelog rata”.

Ukrajinsko ministarstvo energetike u lipnju je objavilo da se nada da će do kraja godine zaraditi 1,5 milijardi eura od izvoza električne energije u Europsku uniju, svoje glavno izvozno tržište za energiju od početka rata.

Rusija je pokrenula invaziju na Ukrajinu 24. veljače i više puta je zanijekala napade na civile.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: