Monday, September 25, 2023
spot_img
HomeGLOBUSUkrajinci ponižavaju Ruse: Sjedište flote pogodili jeftinim dronom sa interneta

Ukrajinci ponižavaju Ruse: Sjedište flote pogodili jeftinim dronom sa interneta

- Reklama -


Prije nekoliko dana dron je pogodio središte ruske Crnomorske flote u Sevastopolju. Rusi su brže bolje pokušali objasniti da su srušili dron – ali zanimljivo je da su ga srušili tako da je pogodio cilj! Rat je tragedija u kojoj, kao što vidimo, nestaju tisuće ljudskih života, ali jedna od žrtava često je i istina.

No kakve to drone koriste Ukrajinci? Na Twitteru se pojavilo nekoliko snimki drona koji nadlijeće Sevastopolj prije udara u usnulo zapovjedništvo Crnomorske flote i mnogi su taj leteći objekt povezali s jednim artiklom na kineskoj internetskoj trgovini Aliexpress i nisu daleko od istine, odnosno, po svemu sudeći, identifikacija je točna, , piše HAK revija.

Naime, čini se da su Ukrajinci kupili određenu količinu kineskih komercijalnih dronova Skyeye 5000, modificirali ih, dodali im malo eksploziva i poslali ih na misije bez povratka. Još je u lipnju jedan dron pao u dvorište Crnomorske flote, a sada je udario samu zgradu.

- Reklama -

Skyeye košta do 10.000 dolara i ima domet od 320 kilometara, što je dovoljno za gađanje ciljeva u ruskoj pozadini. S njim su Ukrajinci navodno izvršili više napada, a to objašnjava i brojne eksplozije u ruskim rafinerijama i skladištima goriva.

Pravo pitanje je što radi ruska protuzračna obrana, koja se diči supermodernim sustavima? Pogotovo sustav Pantsir-S1 koji bi trebao otklanjati ovakve prijetnje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular