Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomeGLOBUSUkrajinski istražitelji tvrde: U Hersonu otkrivena soba za mučenje

Ukrajinski istražitelji tvrde: U Hersonu otkrivena soba za mučenje

- Reklama -


Ukrajinski istražitelji tvrde da su u Hersonu pronašli sobu za mučenje u kojoj su ruske snage zatočile više desetaka muškaraca te ih tukle, mučile strujom ili ubijale. Policija je navela da su ruski vojnici sredinom ožujka zauzeli Centar za maloljetnike i prenamijenili ga u zatvor za one koji su odbili surađivati ​​ili su pružali otpor.

Troje susjeda i dvoje zaposlenika u lokalnim trgovinama kazali su kako su šest tjedana nakon zauzimanja objekta počeli čuti vriskove. Drugi svjedoci su naveli da su vidjeli kako Rusi tamo odvode ljude s vrećama na glavi ili iznose tijela.

Mikola Ivanovič, čiji balkon gleda na stražnje dvorište centra, rekao je da je u garažama iza zgrade vidio dva bačena tijela. Vlasnica kioska koji se nalazi ispred bivšeg Centra za maloljetnike vidjela je kako iz objekta izlaze pretučeni muškarci.

Pretukli umirovljenika

- Reklama -

“Izašli bi pretučeni, potpuno dezorijentirani. Ušli bi ovdje i pitali za upute, a mi smo im dali novac za autobus”, ispričala je Ira, a prenosi The Guardian.

Ukrajinska sigurnosna služba

Ruski vojnici su u kolovozu upali u kuću umirovljenika Vitalija Serdjuka. Preokrenuli su sve naopako i pucali u zrak, a zatim su Serdjuka odveli u centar. Njegova supruga Elena je kazala da su ga tako jako pretukli tijekom četiri dana pritvora da se dva mjeseca bojao izaći iz kuće. Rusi su mu rekli da su ga tukli zbog njegovog sina koji je u ukrajinskoj vojsci.

“Dva sata sam sjedio tamo i slušao kako vrišti”

Ženiju Dremu, informatičara, ruske snage izudarale su po glavi na kontrolnoj točki jer nije imao cigarete za vojnike. Zatim su ga odveli u pritvor.

“Nisu me previše tukli, imao sam sreće. No moje cimere su jako pretukli. Stavili su jednu elektrodu na testise cimera, a drugu na njegov penis. Dva sata sam sjedio tamo i slušao kako vrišti. I danas teško spavam po noći”, rekao je Dremo.

Ispričao je da su se u centru nalazile 23 ćelije, a da je u njegovoj bilo osam muškaraca; što znači da su ruske snage u zgradi mogle držati i oko 180 ljudi.

“Tamo je bilo i žena. Postojale su najmanje dvije ženske ćelije. Moja prijateljica Ana je bila tamo. Nisu je silovali, ali su joj obrijali glavu”, ispričao je Dremo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular