Umirovljeni general Hrvatske vojske Ivan Čermak je od ruskih vlasnika ovog ljeta za 12,5 milijuna eura kupio jednu od najljepših vila na Opatijskoj rivijeri, vilu Lenac.

Doznaju to Index Istrage.

Sam Čermak u kratkom razgovoru za Index potvrdio je kupovinu, no nije htio govoriti o cijeni.

No, Index Istrage su u posjedu kupoprodajnog ugovora u kojem je vidljiva cijena od gotovo 94 milijuna kuna za vilu koja se nalazi na ulazu u Volosko.

Valja naglasiti da su ruski vlasnici tu vilu kupili 2009. godine i to za 5,5 milijuna eura te su je obnovili. Vila ima oko 500 kvadratnih metara, no sam kompleks prostire se na 4.420 metara kvadratnih. Dio je u borovoj šumi, a nalazi se na samom rtu i to s vlastitim mulom i plažom za kupanje.

“Istina je, da. Kupio sam. Ne bih o cijeni, jer o cijeni se ne govori javno”, rekao je umirovljeni general Ivan Čermak upitan da potvrdi kupnju vile. Kako je dodao u kratkom razgovoru, izuzetno je zadovoljan kupnjom jednog takvog objekta koji je udaljen oko sat i pol vožnje od Zagreba.

“Svakako ću je češće koristiti”, rekao je Čermak na kraju.

Tko je Ivan Čermak? Od servisera klima do jednog od najbogatijih Hrvata

Čermak je rođen 1949. godine u Zagrebu, gdje je završio osnovnu i strukovnu školu, a početkom sedamdesetih bavio se servisiranjem klima-uređaja. Uz servisiranje klima-uređaja, kasnije se počeo baviti i drugim poslovima, pa je tako otvorio butik i postao suvlasnik diskoteke The Best na Jarunu.

No, u velike poslove ulazi 90-ih, kada je ušao u politiku i trgovinu nafte. U HDZ se uključio 1990., navodno na poziv Franje Tuđmana, te im je pomagao u organizaciji stranačkih skupova i u sličnim poslovima. Ubrzo je postao dopredsjednik Izvršnog odbora HDZ-a i Tuđmanov na Pantovčaku.

Godinama mu sudili u Haagu, u konačnici je oslobođen

Bio je i pomoćnik ministra obrane od 1991. do 1993. u vrijeme Gojka Šuška, da bi se nakon toga preselio na poziciju ministra trgovine, brodogradnje i energetike, no na toj poziciji nije ostao ni godinu dana.

Tuđman ga je nakon Oluje, odmah nakon oslobođenja Knina, imenovao zapovjednikom zbornog područja Knin, gdje mu je zadatak bila uspostava normalnog života nakon završetka ratnih operacija. No, ta funkcija kasnije ga je odvela na optuženičku klupu Haškog suda. Nakon višegodišnjeg suđenja, u travnju 2011. Čermak je oslobođen optužbi.

U listopadu prošle godine objavili smo kako je Čermak dovršio prodaju Croduxa Petrolu za 191,7 milijuna eura. Petrol je preuzeo i neto financijski dug prema bankama u visini od 19,2 milijuna eura.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime