Monday, December 5, 2022
HomeFUDBALUnited gubio dva mil. funti sedmično tokom prošle sezone

United gubio dva mil. funti sedmično tokom prošle sezone

- Reklama -


Tokom prethodne sezone Manchester United je bilježio dva miliona funti gubitaka na sedmičnom nivou unatoč povratku navijača na tribine, a uz to je klub pretrpio i ogromne operativne gubitke na osnovu astronomskih plata igrača. Sve zajedno drastično je povećalo ukupni dug kluba i dodatno razbijesnilo navijače.

Manchester United je prijavio ukupne gubitke u iznosu od 115.5 milijuna funti za prošlu sezonu, operativni gubitak je 87.4 milijuna funti.

Tako je ukupni dug kluba na 514.9 miliona – čak 95.4 miliona više u odnsu na prethodno stanje, što je dodatno razbijesnilo navijače koji su i tako protiv američkih vlasnika već dugi niz godina.

- Reklama -

Klub ovako velike gubitke objašnjava činjenicom da je iskorišteno 100 miliona funti kredita na ime gubitaka pretrpljenih zbog koronavirusa i praznih stadiona tokom pandemije.

“Od prethodnog finansijskog izvještaja, ojačali smo prvi muški tim, imali smo uspješnu ljetnju turneju i napravili osnove za bolji rad od početka nove sezone pod novim trenerom. Nastavili smo također razvijati i ženski tim u želji da popravimo svoje mjesto među najboljim ekipama Superlige za žene. Mi znamo da snaga Manchester Uniteda počiva na odanosti navijača i zato nam je uključivanje navijača u rad jedan od prioriteta. Iako je pred nama još mnogo posla, svima u klubu je zajednički i osnovni cilj uspjeh na terenu i održiv ekonomski model koji će dovesti do toga kako bismo svi od toga imali koristi – i navijači i klub i vlasnici”, poručio je izvršni direktor Uniteda Richard Arnold.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

 

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: