Friday, March 31, 2023
spot_img
HomeFILM I TVUnknown Mortal Orchestra vraća se na muzičku scenu s novim albumom "V"

Unknown Mortal Orchestra vraća se na muzičku scenu s novim albumom “V”

- Reklama -


Dvostruki album “V” psihodelične pop rock grupe Unknown Mortal Orchestra stiže već u martu.

Prošle godine američko-novozelandski bend Unknown Mortal Orchestra podijelio je pjesmu “I Killed Captain Cook” i još tada najavio da će dvostruki album izaći 2023. Bend je sada otkrio da novi album “V” stiže 17. marta. Unknown Mortal Orchestra također su objavili novi singl “Layla”, zajedno s muzičkim spotom koji je režirao Vira-Lata.

- Reklama -

Vođa Unknown Mortal Orchestra, Ruban Nielson, bio je inspiriran muzikom Zapadne obale, klasičnim hitovima, neobičnim popom i havajskom hapa haole muzikom dok je radio na albumu “V”, koji je osmišljen u Palm Springsu u Kaliforniji te na Havajima. Nielson je na albumu surađivao sa svojim bratom, Kodyjem, kao i sa svojim ocem, saksofonistom i flautistom Chrisom Nielsonom, te dugogodišnjim članom Unknown Mortal Orchestra Jacobom Portraitom.

U prvim danima pandemije, Kody Nielson je odletio s Novog Zelanda u Palm Springs kako bi pomogao Rubanu oko njegovih snimanja, ali Ruban je morao otputovati na Havaje kada se jedan od njegovih ujaka razbolio. Braća su se ponovno okupila na Havajima na vjenčanju rođaka, prije nego što su se vratili u Palm Springs da završe album.

“Na Havajima fokus nije bio na meni i mojoj muzici”, rekao je Ruban Nielson. “Odjednom sam više vremena provodio razmišljajući o tome šta drugima treba i koja je moja uloga u mojoj porodici. Također sam naučio da su neke stvari veće nego što sam mislio. Moj način pravljenja nestašluka, to nisam samo ja, to je cijela moja polinezijska strana. Mislio sam da odlazim od muzike kako bih se usredotočio na porodicu, ali porodica i muzika su se na kraju spojili”, dodao je.

V je prvi dvostruki album Unknown Mortal Orchestra nakon petogodišnje pauze i prati izdanja “Sex & Food” i “IC-01 Hanoi” iz 2018.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular