Tuesday, September 26, 2023
spot_img
HomeLIFESTYLEUobičajene greške za koje možda ne znate da dovode do glavobolje

Uobičajene greške za koje možda ne znate da dovode do glavobolje

- Reklama -


Znamo da nedovoljno tekućine, stres ili pretjerano gledanje u ekrane može dovesti do glavobolje. Ali postoje i druge greške koje radimo svakog dana, a koje izazivaju ovaj zdravstveni problem, a da to i ne znamo.

Glavobolja je dosadna, ali prilično česta boljka koja se može javiti iz više razloga. Kada osjetimo glavobolju, možda prvo pomislimo da nismo popili dovoljno tekućine ili da smo previše vremena proveli pred ekranima.

U stvari, glavobolja se može pojaviti i iz drugih razloga. Sljedeća tri uzroka su također prilično česta.

- Reklama -

Nepravilno držanje

Nepravilno držanje može izazvati razne probleme, uključujući i glavobolju, jer ono stvara veliki pritisak na vrat, što može dovesti do glavobolje.

Predugo sjedenje

Ako tokom dana provodimo dosta vremena sjedeći bez adekvatnih pauza, pritisak u vratu se pogoršava, što opet može biti uzrok glavobolje. Ako imate posao koji zahtjeva od vas da većinu vremena sjedite, važno je da barem jednom u sat vremena ustanete i malo se protegnete, piše CityMagazine.

Neadekvatan jastuk

Poželjno je spavati 8 sati dnevno, što iznosi jednu trećinu dana, tako da ne čudi što san utiče i na naše zdravlje. Ako nemamo odgovarajući jastuk koji nam pruža podršku za vrat, to, između ostalog, može dovesti do glavobolje.

Ako imate česte glavobolje, razmislite kakav je vaš način života i kako biste ga mogli promijeniti. Ako se nakon korekcija u ponašanju glavobolje i dalje javljaju, obratite se liječniku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular