Friday, September 22, 2023
spot_img
HomeFILM I TVUskoro premijera spota "Sarajevo Cycle", omaž mladim plesačima

Uskoro premijera spota “Sarajevo Cycle”, omaž mladim plesačima

- Reklama -


Bh. muzičar Adi Selimović uskoro objavljuje videospot “Sarajevo Cycle” koji posvećuje mladim plesačima. Spot je nastao u saradnji sa plesnim klubovima Bolero i Aster, baletnim ansamblom KUD Baščaršija, a podržali su i, Gradu Sarajevo te Općina Centar.

“Sarajevski ciklus, nije ništa drugo nego mali omaž, poštovanje jednoj mladosti, klincima, u razdoblju od 7 do 17 godina, talentovanim plesačima, sa kojima raditi je bilo veliko zadovoljstvo i sreća. Osjećao sam se privilegovano, potpuno smo se prepustili jedni drugima u procesu sazrijevanja i stvaranja, dijelili smo estetiku, i hvala im na tome”, kazao je Selimović.

Ističe da u Sarajevu ima jako mnogo nevjerovatno talentovanih ljudi.

“Čini mi se da je u pitanju paralelni duh i svijet od onog koji nam se redovno protezira, kako kroz politiku i medije, tako kroz kulturu i sport. To jesu mala zapažanja i možda u životima mnogih nemaju značaj, ali spoznajom, u meni izazivaju istinsku radost. Mislim da “otrcana fraza” , na mladima svijet ostaje, ipak u dobroj mjeri, jedina danas ima utemeljenje. Sa njima osjetite čaroliju, iskrenost, neku vrstu magije, vjeru da je sve moguce, beskonačnost, i kao da ništa ne postoji oko vas, jer, ako bi ste uradili paralelu, stavili fokus na politiku, drustvo oko sebe i njegovu budućnost, nema se tu mnogo za vidjeti, vrlo lako bi se složili sa citatom Victora Huge, ta praznoruka sablast, koja obećava, a ništa ne daje.”

- Reklama -

Ističe da je kao autor, kako muzike tako i videa, pokušao da bježim od klišea i stereotipa.

“Tražio sam rustične, djelomično i arhaične dijelove, pri tome, da dobijemo monumentalnost, od konceptualne umjetnosti prema vizualnosti, sliku šarmantnog Sarajeva, svih ljudi i naroda, sto zapravo i jeste, iskreno se nadam da smo uspjeli u tome, svi u paketu.”

Pored talentiranih mladih plesača, balerina, koji ordiniraju u videu, u spotu se pojavljuje i mlada, talentirana glumica Lea Cok iz Ljubljane, koja iza sebe već ima nekoliko snimljenih serija, filmova, brendiranih reklama i desetine pozorišnih predstava.

Muzika za video je snimana na relaciji Sarajevo Beograd, mastering pjesme je radjen u Londonu, Abbey Road Studios.

Autor muzike je Adi Selimović, a na projektu su surađivali i Marko Jovančić i Luka Stojković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular