Sunday, December 10, 2023
spot_img
HomeKULTURA"Večera budala" u Pozorištu mladih Sarajevo

“Večera budala” u Pozorištu mladih Sarajevo

- Reklama -


U srijedu 13. septembra Pozorište mladih Sarajevo je počelo sa radom na novom projektu “Večera budala” reditelja Adisa Bakrača, a po tekstu francuskog autora Fransisa Vebera.

„Večera budala“ je lepršava i razigrana komedija koja prije svega ima za cilj da nasmije i zabavi publiku. Živopisni likovi i okolnosti u kojima se oni nalaze stvaraju komične situacije i vrtloge neočekivanih događanja koji se ubrzano nižu jedni za drugim. I baš kad pomislimo da se situacija razriješila, nastaje nova komedija zabune i još veći urnebes. Likovi u predstavi igraju igru koja je od sudbonosne važnosti za njih i svaki od likova u toj igri želi izaći kao pobjednik. Ovaj pozorišni komad tretira probleme, želje i stremljenja savremenog čovjeka i iz tog aspekta je izuzetno aktuelan u današnjem vremenu. Sigurno je da će mnogi koji budu gledali ovu predstavu u likovima moći prepoznati, komšije rođake, radne kolege, a i sami se sebe. Pored komičnog u predstavi postoje dramski momenti gdje ona prestaje biti lagana razbibriga, te postaje složen dramski komad sa „izbrušenim“ dramskim likovima. U tom kontekstu predstava gledaoce stavlja pred dilemu: da li u životu bolje prolaze pametni ili budale. Odgovor na ovu dilemu saznaće oni koji pogledaju našu predstavu.“, rekao je reditelj Adis Bakrač

Scenografiju za predstavu radi Narda Nikšić, kostimografiju: Amna Kunovac Zekić, Muziku: Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović.

U predstavi igraju: Mario Drmać, Alen Mratović, Senad Alihodžić, Damir Kustura, Aida Bukva, Anja Kraljević

- Reklama -

U sklopu implementacije projekta „Kultura pripada i meni“ za predstavu se priprema uključene titlove i audiodeskripciju.

Premijera predstave planirana početkom novembra, na velikoj sceni Pozorišta mladih Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular