Sunday, December 10, 2023
spot_img
HomeVIJESTIVlada KS će subvencionirati troškove energenata za najugroženije kategorije

Vlada KS će subvencionirati troškove energenata za najugroženije kategorije

- Reklama -


Vlada Kantona Sarajevo će subvencionirati troškove poskupljenja cijena energenata u novembru i decembru za 43 hiljade najugroženijih građana.

Na današnjoj konferenciji za medije, premijer KS Edin Forto saopštio je da će Vlada Kantona Sarajevo subvencionirati najugroženije kategorije sa 50KM za mjesec novembar i decembar.

“Mi ćemo za novembar i decembar subvencionirati poskupljenje troškova energenata za grijanje za najugroženije kategorije: 39 hiljada procjenjujemo osoba koje primaju minimalnu penziju, a koje se nalaze na području Kantona Sarajevo, 2,5 hiljade korisnika socijalne pomoći-to su osobe iz evidencije ministrastva za socijalnu pomoć i 1,5 hiljada osoba iz boračke populacije koji će po posebnom pozivu ostvariti pravo na subvencije za povećanje troškova energije. Bit će 50 KM u novembru i 50 KM u decembru. Na kraju to budu milionski iznosi za ovaj broj korisnika: 43 hiljade najugroženijih dobit će pomoć od Vlade Kantona Sarajevo kako bi premostili zimu “, izjavio je Forto.

- Reklama -

Također, još jedna mjera koju je saopštio javnosti jeste da je Vlada Kantona Sarajevo putem robnih rezervi  nabavila značajne količine alternativnih goriva, lož ulja i mazuta u slučaju da dođe prekida snadbijevanja plinom.

Naveo je da bolnice, zdravstvene ustanove, škole i ustanove socijalne zaštite ne trebju da se brinu “jer će u svakom scenariju obezbijediti grijanje.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular