Monday, September 25, 2023
spot_img
HomeLIFESTYLEVlado je umalo postao svećenik: Sada je u braku s Amerikancem Michaelom...

Vlado je umalo postao svećenik: Sada je u braku s Amerikancem Michaelom (VIDEO)

- Reklama -


Vlado Božić, čija je snimka vjenčanja sa suprugom Michaelom na Opatijskoj rivijeri ljetos obišla Hrvatsku, objavio je pjesmu naziva Bijela omča u kojoj je opjevao najteže trenutke u svom životu.

“U sebi brojim dane koliko me već nema. Udaraju misli o zidove, povlače pitanje prosto, za koga u tišini ustajem, iza pogrešnih vrata. Strah od sebe sama i od onoga što krije tama, u samoći dozivam obris voljenog lika. Zarobljen u koži čovjeka čije lice ne prepoznajem, zarobljen u koži čovjeka čije tijelo ne osjećam. Samo nebo zna, ti i ja, bijela omča oko vrata… Nije moja sudbina”, glase stihovi Vladine pjesme za koju je spot snimio u Hrvatskoj.

Živi u Africi s mužem

Danas sa suprugom Michaelom živi u Africi, gdje obojica rade, Vlado u jednoj američkoj neprofitnoj organizaciji, a Michael u diplomaciji. Za Slobodnu Dalmaciju otkrili su da tamo žive na relaciji posao – kuća. Dom ne napuštaju bez osobite potrebe jer je u državi u kojoj trenutno žive brak između osoba istoga spola ilegalan.

Iako su brojni mislili kako živimo najsavršeniji život negdje u Americi, vidite kako je zapravo. A i da bi se došlo do ovoga, trebalo je proći puno trpljenja jer sam stvarno bio na dnu. Nisam nikada htio plakati nad svojim životom, ali puno je više toga iza ove naše naizgled glamurozne priče”, otkrio je Vlado, koji je nakon završetka srednje škole (najprije za kuhara, a onda i komercijalista u turizmu), s 22 godine, odlučio otići u sjemenište.

Njegov izbor bio je život u izolaciji, bez mobitela i televizora. Izlazak je bio moguć samo u pratnji druge osobe. Studij traje pet godina, potom slijedi nekoliko godina prakse u nekoj od misija širom svijeta, a onda diplomski. U sedmoj godini, nadomak stjecanja diplome teologa, Vlado je odustao.

“Ne znam kako sam izdržao u sjemeništu”

 

“Sad, iz ove perspektive, ne znam kako sam sve to izdržao. Ali tada mi je bilo normalno, sve sam prihvaćao i izvršavao sve obveze. Baš kao i Michael, koji je desetak godina plovio na jednom od brodova američke mornarice, nakon što se obrazovao u vojnoj školi, jednako tako sve to vrijeme znajući da je homoseksualac. Ni njemu kao takvom nije bilo lako u vojsci. Mislim da nas je upravo taj život u izoliranim okolnostima donekle i spojio, zato dobro razumijemo jedan drugoga”, dodaje.

“Nisam htio ići protiv Crkve, protiv drugih i samoga sebe. Lomio sam se u boli, plakao sam u sobi, nikoga više nisam mogao pogledati u oči. Lagao sam i njih i sebe, imao toliko teške krize da ponekad nisam mogao disati ni izdržati taj pritisak u prsima. Osjećao se krivim… Osjećao se kontrolirano. I morao sam izaći. Izabrao sam častan život, istinu i ljubav, a mogao sam biti gej svećenik. Poznajem neke…”, iskren je.

Zaručili se nakon devet mjeseci veze

Upravo u tom životnom razdoblju nastala je glazba za pjesmu Bijela omča, koju je tek sad izdao. Nakon napuštanja sjemeništa dugo se borio s pronalaskom posla, a zatim je odlučio otići u Zagreb i završiti studij teologije.

“No u Zagrebu sam bio jedan dan i nikad više nisam otišao na taj faks. Definitivno sam odlučio napustiti Hrvatsku… Skupio sam stvari i uputio se u Barcelonu. Bez posla, bez novca, bez stana”, priča. Nakon bolesti oca vratio se u Split te se bavio turizmom, a Amerikanca Michaela je upoznao u jednom kafiću. Odmah su znali da je to to.

Zaručili su se 2020. nakon devet mjeseci veze, a vjenčali ljetos u Opatiji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular