Saturday, December 3, 2022
HomeFUDBALVlasnik PSG-a optužen za ucjenu i zlostavljanje

Vlasnik PSG-a optužen za ucjenu i zlostavljanje

- Reklama -


Francuski list Liberacion navodi da je vlasnik Paris Saint-Germaina Nasser Al Khelaifi optužen da je ucjenjivao i zlostavljao jednog francusko-alžirskog biznismena, koji je navodno imao kompromitujuće informacije o njemu.

Novinari francuskog Liberaciona tvrde da je El Khelaifi naredio hapšenje izvjesnog biznismena Tajeba B, zato što je on navodno posjedovao kompromitujuće dokumente o vlasniku PSG-a koji ga dovode u vezu sa korupcijom.

Francusko-alžirski biznismen, Tayeb B. živi u Kataru, a Liberacion ističe da je on uhapšen sredinom januara 2020. i dodaju da je zatvoru bio do novembra iste godine. Kako taj medij navodi, biznismena su uhapsili u blizini njegove kuće agenati koji su se predstavili kao pripadnici snaga sigurnosti Katara.

- Reklama -

Tayeb je ispričao novinarima francuskog medija da je danima bio mučen dok je bio u zatvoru, a tokom hapšenja doživljavao je torturu za koju su mu govorili da to rade “po nalogu emira”, navodi Liberacion.

Tayeb smatra da je pravi razlog za ta dešavanja to što je kod sebe imao USB memoriju i dokumenta u kojima postoje kompromitujući detalji o Nasseru ​​el Khelaifiju.

Prema pisanju Liberaciona u tim dokumentima je sadržaj o koruptivnim radnjama prilikom kontroverznog dodjeljivanja domaćinstva Kataru za Mundijal 2022. godine, ali i drugi detalji o El Kkelaifijevom radu i privatnim životom.

Biznismen Tayeb B. ima 41. godinu, preduzetnik je i simpatizer francuske desničarske partije “Les Républicains”, piše francuski list. Iz zatvora je pušten 1. novembra 2020. godine, pošto je ustupio “kompromitujuća” dokumenta katarskim vlastima, ističe Liberacion.

Naser El Khelaifi je vlasnik „BeIN“ medijske kompanije, član je Izvršnog odbora UEFA-e, vlasnik PSG-a i jedan od članova Organizacionog Odbora Mundijala u Kataru.

Svjetsko prvenstvo u Kataru biće održano od 20. novembra do 18. decembra ove godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: