Tuesday, September 26, 2023
spot_img
HomeVIJESTIVučić htio da isproziva novinarku N1, pa slagao

Vučić htio da isproziva novinarku N1, pa slagao

- Reklama -


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ušao je u raspravu sa novinarkom N1 oko grafita pod nazivom “Severna brigada” koji su se pojavili u Kosovskoj Mitrovici i slučajno ili namerno pogijrešio…

Naime, u Severnoj Mitrovici su se na više mjesta pojavili grafiti sa porukama: „Ne brinite“, „Tu smo“, „Čekamo“, što je prenijeto na brojnim nalozima albanskih korisnika društvenih mreža, objavio je „Kosovo onlajn“.

Slični grafiti su i ranije bili ispisani na ulicama Severne Mitrovice, kao i u ostalim opštinama na severu Kosova ali sada se prvi put pojavio i potpis „Severna brigada“.

- Reklama -

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jučer je imao sastanak sa Srbima sa Kosova, povodom dijaloga u Briselu, nakon čega se obratio javnosti.

Novinarka N1 upitala je tom prilikom predsjednika Srbije da li zna nešto o Severnim brigadama, na šta je Vučić imao zanimljiv i netačan odgovor.

N1: Da li znate za grafite koji su osvanuli u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici “Severna brigada” i da li znate o čemu je tu riječ?

Vučić: Mislite na ovo što su prenijeli albanski mediji? Na ovo “Severna brigada”, čekamo vas ovde… Na to mislite?

N1: Na to mislim. Da li imate saznanja o čemu se radi i šta je u stvari “Severna brigada”?

Vučić: Brigada sever, ja sam precizan čovek. Severna brigada su Zvezdini navijači.

N1: Izvinjavam se na pogrešnom citatu.

Međutim, nije novinarka pogriješila, na grafitima zaista piše Severna brigada, a vijest o ovome su prenijeli albanski mediji, ali i brojni domaći.

Vučić je ovim povodom, međutim, rekao sljedeće:

“Pa ja i da nisam pratio albanske medije, a posao mi je da pratim albanske medije, uvijek vidim poslije koji naši mediji prvi prenesu to što pišu albanski mediji, pa sam video te grafite. Trebalo bi da komentarišem i grafite? Od svih ovih stvari što neko uradi trebalo bi da komentarišem grafite? Ne pada mi na pamet, a što se tiče želje našeg naroda da postoji svaka vrsta otpora albanskom nasilju, ta želja je nedvosmislena. Apsolutna nedvosmislena i to me najviše brine. To znači da je dotjeralo cara do duvara”, rekao je Vučić.





Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular