Thursday, December 8, 2022
HomeKOLUMNEVučić na sastanku s predstavnicima Srba s Kosova

Vučić na sastanku s predstavnicima Srba s Kosova

- Reklama -


Sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s predstavnicima Srba s Kosova počeo je oko 11:00 sati u Palači Srbija u Beogradu, a najavljeno je da će se Vučić obratiti javnosti u 13:30 sati.

Vučić će na sastanku s predstavnicima Srba s Kosova razgovarati o pregovorima u okviru dijaloga Beograd – Priština, koji su u četvrtak, 18. augusta održani u Briselu, najavio je dan nakon briselske runde dijaloga direktor srpske Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Na sastanku u Palači Srbija su i premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, predsjednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsjednici SL-a Igor Simić, Dalibor Jevtić, Milan Radoičić, gradonačelnici sa sjevera KiM, predstavnici institucija…

- Reklama -

U Briselu su se u dvije runde razgovora sastali Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti, uz prisustvo visokog predstavnika za evropsku vanjsku i sigurnosnu politiku Josepa Borrella i specijalnog predstavnika EU-a za dijalog Miroslava Lajčaka.

Razgovori nisu okončani dogovorom, što je potvrdio i Borrell u četvrtak popodne, dok je Petković u petak u Beogradu rekao da je srpska delegacija ponudila dva prijedloga za rješavanje spornih pitanja – ličnih dokumenata i registarskih oznaka, ali da je Kurti sve odbio.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: