Monday, December 5, 2022
HomeKOLUMNEVučić napao KFOR: Zašto vježbate bacanje šok-bombi na Srbe

Vučić napao KFOR: Zašto vježbate bacanje šok-bombi na Srbe

- Reklama -


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da pripadnici KFOR-a treba da zaštite Srbe na Kosovu i da ne dozvole njihovo maltretiranje i šikaniranje.

“Vaš cilj je da zaštitite srpsko stanovništvo. Zašto ne štitite ljude koji su manjina, zašto pomažete Albancima da ugnjetavaju tu manjinu? Zašto vježbate sa Albancima razbijanje demonstracija i bacanje šok-bombi? Zašto vježbate sa njima maltretiranje Srba? Da li je to vaš posao ili da pomognete Srbima da ostanu na svojim ognjištima?”, upitao je Vučić.

On je naglasio da slobodu kretanja nisu omele barikade, već oni koji hoće da zaustave saobraćaj na administrativnoj liniji.

- Reklama -

Vučić je najavio da će poslije razgovora sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrielom Escobarom poslati pismo KFOR-u na Kosovu. Vučić je dodao da će pismo KFOR-u poslati vjerovatno zajedno sa predsjednicima Vlade i Skupštine Srbije, a možda će to učiniti i sam.

“Mi drugačije tumačimo ulogu KFOR-a”, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je rekao da ljudska volja ne može da bude pobijeđena i poručio da se kriza rješava razgovorima i da samo traži da se poštuju sporazumi koji su potpisani.

Govoreći o zaključcima koje su donijeli predstavnici četiri opštine na sjeveru Kosova, Vučić je rekao da je to jedino što su mogli da urade, jer su “pritjerani uza zid”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: