Thursday, February 9, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEVučić: Pazite s čim dolazite u Beograd, to nećemo tolerisati

Vučić: Pazite s čim dolazite u Beograd, to nećemo tolerisati

- Reklama -


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon današnjeg sastanka s mađarskom predsjednicom Katalinom Novak, govorio je o pitanju Kosova.

Upitan da prokomentariše izjave da sjeverom Kosova ne gospodari Srbija već Priština, Aleksandar Vučić kaže da je on mislio da se stvari u međunarodnom poretku zasnivaju na poštovanju normi, potpisanih dokumenata. “Sada sam shvatio da se zasnivaju na nečijoj želji da gospodari nad nekim i nečim”, dodao je.

To je, prema njegovim riječima, potvrdila Priština, izjavama da će da gospodare cijelim Kosovom.

- Reklama -

“Ja sam mislio da će da kaže nešto o Briselskom sporazumu, Rezoluciji 1244, a on priča o gospodarenju. Znate, gospodara je mnogo bilo, uvijek, nad našim narodom, ali malo ih se zadržalo. A koliko će ovi da se zadrže, to ćemo da vidimo“, istakao je Vučić.

“Mi nećemo da se pozivamo na gospodarenje, pozivat ćemo se na međunarodno pravo i povelju UN-a, Rezoluciju 1244 i podržat ćemo naš narod. I to je moj odgovor”, podvukao je Vučić i napomenuo da je dobro da “oni svojom bahatošću pokazuju šta stvarno misle o našem narodu”.

“Sinoć sam upozorio predstavnike međunarodne zajednice i pregovarače i pitao – s čim dolazite u Beograd, jer to nećemo više tolerisati. Mi smo rekli da se međunarodne forme moraju poštovati”, zaključio je Vučić i najavio da će o tome biti riječi i sutra, za kada je zakazana sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije, javlja B92.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular