Thursday, December 8, 2022
HomeKOLUMNEVučić sa Escobarom: Kako doći do „održivih rješenja“ Beograda i Prištine

Vučić sa Escobarom: Kako doći do „održivih rješenja“ Beograda i Prištine

- Reklama -


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Escobarom sa kojim je, kako je navedeno u saopštenju nakon sastanka, razgovarao o “aktuelnim dešavanjima u okviru procesa normalizacije odnosa sa Prištinom, mogućnostima za nastavak dijaloga i pronalaženje održivih rešenja”.

„Predsjednik Vučić je još jednom istakao punu posvećenost Srbije nastavku procesa dijaloga i rješavanju otvorenih pitanja između Beograda i Prištine, sa akcentom na potpunoj primjeni do sada potpisanih sporazuma u Briselu i poštovanju međunarodnog prava“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je specijalni izaslanik SAD Gabrijel Escobar „izrazio očekivanje da će se dijalog Beograda i Prištine o svim otvorenim pitanjima i sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa nastaviti dinamično i konstruktivno, što je značajno kako za građane, tako i za sveukupan mir, stabilnost i napredak regiona, uz brzo okončanje pregovora“.

- Reklama -

Podsjetimo, Escobar je izjavio juče da su SAD i druge zemlje Kvinte tražile odlaganje sprovođenja odluke o preregistraciji vozila na 10 mjeseci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: