Wednesday, March 29, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEVučićeva izjava o "nadolazećem svjetskom sukobu" glavna vijest na ruskom mediju

Vučićeva izjava o “nadolazećem svjetskom sukobu” glavna vijest na ruskom mediju

- Reklama -


Izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o nadolazećem svjetskom sukobu, “kakav svijet nije vidio od 1945. godine”, u utorak navečer bila je prva i glavna vijest na portalu Russia Today na engleskom jeziku.

Govoreći za RTS iz New Yorka, Vučić je rekao da se svijet približava velikom konfliktu kakav nije viđen od 1945. godine, a u kojem male zemlje ne mogu očekivati nikakve dobre vijesti, prenosi RT.

Upitan o najavljenom govoru Vladimira Putina, koji je kasnije tokom večeri odgođen za srijedu, Vučić je rekao da nije teško predvidjeti njegov opći okvir. On je dodao da su ruski mediji u New Yorku insistirali i navaljivali da čuju njegov stav o tome.

- Reklama -

Russia Today posebno ističe Vučićevu ocjenu Putinovog govora i predviđanja o novom svjetskom ratu.

Vučić iz New Yorka: Bojim se da za mjesec-dva ulazimo u veliki svjetski sukob

“Pretpostavljam da se iz faze specijalne vojne operacije približavamo velikom ratnom sukobu i sad je pitanje gdje su granice i hoćemo li ići poslije izvjesnog vremena u veliki svjetski sukob kakav nismo imali od Drugog svjetskog rata“, rekao je Vučić za RTS.

Ruski državni medij navodi da je Srbija pod ogromnim pritiskom EU i NATO da uvede sankcije Rusiji, ali da je predsjednik Srbije uporan u održavanju neutralne pozicije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular