Wednesday, October 4, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEVulin: Ako Hrvatska određuje put Srbije ka EU, bolje da se vratimo...

Vulin: Ako Hrvatska određuje put Srbije ka EU, bolje da se vratimo s njega

- Reklama -


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je potrebno da se ta zemlja na vrijeme vrati s puta u Evropsku uniju ukoliko joj ga određuje Hrvatska.

“EU bi se morala izjasniti da li će odustajanje Srbije od potrage za pravdom biti uslov za članstvo u njoj kao što govore funkcioneri Hrvatske”, rekao je Vulin, povodom najava funkcionera Hrvatske da će utjecati na pregovore Srbije sa EU, jer je Apelacioni sud u Beogradu potvrdio optužnicu protiv hrvatskih oficira, koji se terete da su raketirali kolonu srpskih izbjeglica na Petrovačkoj cesti, prenijelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova u saopćenju.

Kako je Vulin poručio, potrebno je znati da li su u EU “zločini prema Srbima dozvoljeni i da li su to te evropske vrijednosti o kojima govore, zbog kojih trebaju priznati Кosovo, ukinuti Republiku Srpsku i uvesti sankcije Rusiji”.

- Reklama -

Podsjetimo, predsjednik hrvatskog sabora Gordan Jandroković je tim povodom rekao da će Hrvatska koristiti pregovore sa EU kako bi Srbiji poslala poruku da takve stvari neće tolerisati.

“Ako žele prema Evropskoj uniji, moraju se evropski ponašati. Moraju odlučiti žele li prema Rusiji ili Zapadu”, poručio je Jandroković.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić je, povodom Jandrokovićeve izjave, ocijenila da hrvatsko rukovodstvo “sada i zvanično prijeti” da će blokirati evropski put Srbije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular