Friday, September 22, 2023
spot_img
HomeGLOBUSWHO traži od Kine stvarne podatke o broju zaraženih koronavirusom

WHO traži od Kine stvarne podatke o broju zaraženih koronavirusom

- Reklama -


Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) traži od Kine da dostavlja precizne i stvarne podatke u realnom vremenskom okviru o epidemiološkom stanju u zemlji, s obzirom na nagli porast zaraženih koronavirusom i oboljelih od covida-19.

Predstavnici WHO-a sastali su se u petak s predstavnicima kineske Nacionalne zdravstvene komisije i Nacionalne administracije za kontrolu i prevenciju bolesti od kojih su zatražili “dodatne informacije o situaciji i ponudili ekspertizu uz daljnju podršku”.

“WHO je istaknuo važnost nadgledanja i pravovremenog objavljivanja podataka kako bi se pomoglo Kini i globalnoj zajednici u oblikovanju točne procjene rizika i donošenju efikasnih odgovora”, priopćili su iz organizacije sa sjedištem u Ženevi.

- Reklama -

Nagli porast broja zaraženih koronavirusom u Kini mnoge je Vlade naveo na uvođenje dodatnih zahtjeva koje moraju ispuniti kineski turisti pri dolasku u određene države.

Samo u prva tri tjedna prosinca 248 milijuna ljudi iz Kine je zaraženo, prema službeno nepotvrđenim unutarnjim procjenama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular