Thursday, February 9, 2023
spot_img
HomeGLOBUSWilliam i Harry zajedno uz kovčeg voljene bake, kao uz majčin prije...

William i Harry zajedno uz kovčeg voljene bake, kao uz majčin prije 25 godina

- Reklama -


Prinčevi William i Harry u srijedu su jedan uz drugog hodali uz kovčeg bake, nedavno preminule britanske kraljice Elizabete, prizor nalik onom od prije 25 godina kada su ispraćali svoju majku princezu Dianu.

Braća, koja su posljednjih godina, barem se tako vjeruje, u zategnutim odnosima, bila su u svečanoj povorci od Buckinghamske palače do Westminster Halla, gdje će kraljičino tijelo biti izloženo do sahrane u ponedjeljak.

Njihov otac, kralj Charles III hodao je ispred njih zajedno s ostalom Elizabetinom djecom. Charlesova supruga Camilla, Williamova Kate Middleton i Harryjeva Meghan Markle automobilom su stigle u dvoranu u sklopu parlamenta.

- Reklama -

Godine 1997., nakon što je Diana u 36. godini poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu, William i Harry, tada 15-godišnjak i 12-godišnjak, hodali su centrom Londona uz njen kovčeg, jedan je od prizora koji je obilježio njihov život.

Harry i Meghan su se nakon odlaska sa službenih dužnosti otuđili od kraljevske porodice uključujući njegovog oca i žestoko kritikovali način na koji su bili tretirani u Buckinghamskoj palači.

William, koji se posvetio izvršavanju kraljevskih dužnosti, sada je naredni u nasljednom redu za britansku krunu. Harry živi u SAD-u nakon što se prije dvije godine odrekao kraljevskih dužnosti.

Od smrti kraljice prošlog četvrtka (8. septembar) ima znakova približavanja kraljevske porodice s Harryjem i Meghan.

U prvom obraćanju u ulozi novoga kralja, Charles III je rekao da ih voli, a naredni dan par je zajedno s Williamom i Kate pozdravio, rukovao se i razgovarao s ožalošćenim Britancima pred dvorcem Windsor.

Hoće li kraljičina smrt dovesti do trajnog pomirenja braće ostaje za vidjeti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular