Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomeGLOBUSZa vožnju u pijanom stanju propisano pomaganje u mrtvačnici!

Za vožnju u pijanom stanju propisano pomaganje u mrtvačnici!

- Reklama -


Moldavska vlada započela je novi program edukacije vozača koji su vozili u alkoholiziranom stanju. Ako žele ponovno dobiti dozvolu za vožnju, vozači moraju određeno vrijeme raditi u mrtvačnici.

U Moldaviji je započet novi program za ponovnu edukaciju prijestupnika i za odvraćanje od vožnje u alkoholiziranom stanju. Taj novi model rehabilitacije vozača dio je paketa zakona koji se bore protiv ispijanja alkohola, a podrazumijeva da alkoholizirani vozači moraju određeno vrijeme pomagati u mrtvačnici kako bi natrag dobili vozačku dozvolu, prenosi Dnevnik.hr.

Prvih nekoliko sudionika već je posjetilo mrtvačnicu u Chisinauu. Njihov boravak u mrtvačnici trajao je pet sati, a osim što su pomogli mrtvozorniku pri nekropsiji i pranju tijela, pomogli su pri skupljanju smeća po instituciji, piše Publika.

- Reklama -

Jedan od sudionika nije izdržao, pa je pobjegao iz mrtvačnice. Kasnije će mu biti dopušteno da ponovno prođe kroz antialkoholni program. Ostatak grupe je ostao pod dojmom boravka u mrtvačnici. “Ono što vidite ovdje, iskustvo mrtvačnice ostaje zauvijek s vama. Nakon ovog programa, osobi ne treba skidanje s alkohola“, rekao je jedan od njih.

“Polaganje programa u mrtvačnici ostavlja jak psihološki utisak na subjekte, pogotovo kad shvatimo da svi na to reagiraju drugačije. Dovoljno vam je samo da vidite ili osjetite miris trupla i već to ostavlja snažan utisak na većinu ljudi”, rekao je šef državnog inspektorata Andrei Iavorschi.

Prema novim moldavskim propisima, tko god izgubi vozačku dozvolu zbog vožnje u pijanom stanju, moći će ju dobiti nazad polaganjem navedenog programa, ako im sud to dopusti. Program može trajati do tri mjeseca i podrazumijeva 12 sesija, od čega su tri individualne i devet grupnih.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular