Sunday, January 29, 2023
spot_img
HomeOSTALI SPORTOVIZbog sumnje na varanje Carlsen predao meč poslije prvog poteza (VIDEO)

Zbog sumnje na varanje Carlsen predao meč poslije prvog poteza (VIDEO)

- Reklama -


Na internet stranici chess24.com odigrana su nova četiri kola sedme etape najznačajnijeg svjetskog online takmičenja pod nazivom “Meltwaterov Turnir prvaka”, na kojem će se na najobjektivniji način odrediti najbolji igrač svijeta u ubrzanom šahu.

Drugog dana u igri na 15 minuta za cijelu partiju i dodatak od 10 sekundi poslije svakog poteza najuspješniji je bio Vijetnamac Liem Quang Le sa tri pobjede i jednim remijem, a Indijac Arjun Erigaisi se sa dvije pobjede i dva remija probio na prvo mjesto.

Ipak, dan je obilježio svjetski prvak Magnus Carlsen, koji je nastavio „rat“ sa mladim Amerikancem Hansom Niemanom, započet na „Sinfield Cupu“ u Saint Louisu prije dvije sedmice kada je poslije poraza napustio turnir.

- Reklama -

Sada je u 6. kolu odbio da igra sa Niemanom i predao je partiju poslije prvog poteza, što ide u prilog sumnjama da Carlsen i dalje vjeruje kako se Nieman služi nesportskim sredstvima i igra uz nedozvoljenu pomoć elektronike.

Koliko su voditelji programa na chess24 bili šokirani pogledajte u video clipu ispod.

Poslije osam kola s obzirom na specifičan način bodovanja (pobjeda donosi tri, a remi jedan bod) poredak je sljedeći: Erigaisi 17 bodova, Praghnannandha i Carlsen po 15, Ivančuk, Nieman i Duda po 13, Vojtašek i Le po 12, Camer i Aronian po 11, Giri 10, Šarić 9, Jo 8, Navarra 6, Gelfand 5 i Adhiban 3 boda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular