Tuesday, March 21, 2023
spot_img
HomeFUDBAL"Zbog utakmice sa Rusijom u FSBiH ako imaju morala, podnijet će ostavke"

“Zbog utakmice sa Rusijom u FSBiH ako imaju morala, podnijet će ostavke”

- Reklama -


Fudbalski savez Unsko-sanskog kantona (FSUSK) tražit će odgovornost za Irfana Durića, člana Komiteta za hitnost Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koji je donio odluku da se igra sramna utakmica Rusija – BiH.

Potvrdio je to u razgovoru za Faktor Edham Eminić, član Izvršnog odbora FSUSK i predsjednik FK Vitez Bužim.

“Očekujemo da iduće sedmice Amir Medić, predsjednik našeg Saveza, zakaže sjednicu Izvršnog odbora USK i mi ćemo to osuditi. Bar je takvo moje mišljenje, a mislim da isto razmišlja i većina. I tražit ćemo da se odluka o igranju utakmice poništi”, rekao je Eminić za Faktor.

- Reklama -

Komentarisao je i činjenicu da je predstavnik FSUSK bio član Komiteta za hitnost koji je donio skandaloznu odluku.

“Prema Durićevoj priči, on je rekao da je glasao protiv. Međutim, možda bi bilo pametnije da nije nikako prisustvovao Komitetu. U svakom slučaju kao član Izvršnog odbora USK i kao predsjednik FK Vitez Bužim oštro osuđujem bilo kakvu utakmicu sa Rusijom, zato što je ta zemlja napravila agresiju na Ukrajinu. I ovo što rade Bošnjaci u Izvršnom odboru FSBiH je za svaku osudu. Ako imaju morala, bošnjački članovi iz Komiteta za hitnost, koji su bili za utakmicu, trebaju podnijeti ostavke. Durić nije glasao, ali nije trebao ni biti na sjednici, a da sam na mjestu Čolpe, ja bih podnio ostavku”, kazao je Eminić dodavši:

Da li su Vico Zeljković i Ivan Beus “izradili” Irfana Durića, ko je po Sarajevu tražio Fuada Čolpu?

“To što radi FSBiH, da dogovori da se igra utakmica Rusija – BiH, to je van svake pameti. Bošnjački članovi IO nisu smjeli glasati za tu odluku. Evo, neka odigraju utakmicu Srbija i Kosovo ili Hrvatska i Rusija. Ako bi se odigrale ove dvije utakmice, odmah bi mogla igrati i BiH… Umjesto da sve činimo da pobijedimo reprezentaciju Crne Gore i Rumunije, mi raspravljamo o Rusiji. Mislim da je tu više utjecala politika i članovi IO iz manjeg entiteta (RS), te Ivan Beus i Dragan Soldo. Opće je mišljenje da odluka o igranju utakmice šteti ugledu bh. fudbala, klupskog i reprezentativnog.”

“Šteta jeste načinjena, ali hajde da ublažimo to. Da povučemo tu odluku i da ne igramo utakmicu. Bilo je šta je bilo. Treba sankcionisati ljude koji su glasali, a opet naglašavam, ako imaju morala, trebaju podnijeti ostavku. Zbog same činjenice da smo prihvatili ponudu da igramo utakmicu, bit ćemo crna rupa. Generalno, puno se politike uvuklo u FSBiH, a malo je sportskih radnika, onih koji su igrali za rereprezentaciju i davali sve za državu BiH”, zaključio je Eminić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular