Thursday, December 8, 2022
HomeGLOBUSZbog vožnje u pijanom stanju suprug Nancy Pelosi osuđen na pet dana...

Zbog vožnje u pijanom stanju suprug Nancy Pelosi osuđen na pet dana zatvora

- Reklama -


Suprug predsjednice Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi osuđen je u utorak na pet dana zatvora i naloženo mu je da plati 6.800 dolara kazne i odštete nakon što je priznao krivicu za nanošenje povreda vožnjom u pijanom stanju u maju u Kaliforniji.

No, Paul Pelosi (82) izbjeći će zatvor nakon što je sudac odlučio da se četiri dana pritvora nakon hapšenja računaju u kaznu. Umjesto jednog preostalog dana, sudac mu je odredio društveno korisni rad, rekla je njegova advokatica Amanda Bevins.

Bevins se izjasnila o krivici u ime svog klijenta na Vrhovnom sudu okruga Napa u Kaliforniji. Okrivljenik se odlučio ne pojaviti na ročištu jer njegova prisutnost nije bila obavezna.

- Reklama -

Paul Pelosi uhapšen je pod sumnjom da je vozio pod utjecajem alkohola nakon što je u maju učestvovao u sudaru dva automobila u Kaliforniji. Niko pritom nije bio teže povrijeđen.

Iako je pošteđen dodatne kazne zatvora, Paul Pelosi dobio je tri godine uslovne kazne i zabranjeno mu je upravljati motornim vozilom godinu dana osim ako nije opremljeno uređajem za paljenje koji sprečava vozača da pokrene automobil bez prethodnog alkotesta.

Paulu Pelosiju također je naređeno da plati 4.927 dolara odštete vozaču drugog automobila za medicinske račune i izgubljene plate, plus standardnu ​​naknadu od 150 dolara i sudsku kaznu od 1.723 dolara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: