Tuesday, September 26, 2023
spot_img
HomeLIFESTYLEŽelite novog ljubimca? Ovo morate znati prije nego što mačka dođe u...

Želite novog ljubimca? Ovo morate znati prije nego što mačka dođe u vaš dom

- Reklama -


Razmišljali ste o udomljavanju mačke? Prije toga morate provjeriti jeste li spremni na ovih par izazova koji dolaze u paketu s vašim krznenim ljubimcem. Donosimo par savjeta kako se lakše organizirati prije dolaska nove mačke u vaš dom.

1. Imati mačku košta

Osim hrane i igračaka tu su i troškovi veterinara i eventualne njege. Dodatne troškove svakako moramo uzeti u obzir prije udomljavanja mačke, piše MSN.

- Reklama -

2. Mačka treba društvo

Mnogi vjeruju da je mačka usamljena životinja, ali nije baš tako. Kada udomimo mačku ne smijemo je ostaviti predugo samu.

3. Udomljavanje druge mačke

Kad već imamo mačku i želimo udomiti drugu, bitno je dobro se informirati kako novog “prijatelja” ubaciti u kuću. Bitno je i mački koja već živi s vama dati vremena da prihvati novu mačku na svom teritoriju.

4. Mačka ne smije smetati susjedima

Prije udomljavanja mačke moramo istražiti hoće li to predstavljati problem za susjede. Mačka ne smije smetati ljudima koji žive u stambenoj zgradi, primjerice prelaziti s jedne terase na drugu i ulaziti u tuđu kuću.

5. Mačka mora biti dresirana

Mačka mora naučiti da ne smije grebati namještaj i zavjese te da ne razbija predmete u kući. Ukratko, mačka mora biti educirana i potrebno je strpljenje te znati kako to uopće postići s novom životinjom u vašem domu.

6. Imati mačku zahtijeva više higijene

Mačke gube dlaku i mogu se zaprljati. Iz tog razloga moramo planirati stalno i temeljito čišćenje kuće.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular