Thursday, February 9, 2023
spot_img
HomeFUDBALŽeljezničar slavi 101. rođendan: Plavi na današnji dan odigrali prvu utakmicu

Željezničar slavi 101. rođendan: Plavi na današnji dan odigrali prvu utakmicu

- Reklama -


Na današnji dan 1921. godine FK Željezničar odigrao je prvu utakmicu u svojoj historiji. Protivnik 17. septembra bio je SAŠK u 16 sati.

Utakmici na igralištu je prisustvovalo 500 gledalaca, a SAŠK je pobijedio sa 5:1.

Poslije poraza Željezničar je narednog dana odigrao i drugu prijateljsku utakmicu sa Sarajevskim Sportskim Klubom i upisao prvu pobjedu od 2:1.

- Reklama -

“U subotu 17. o. mj. U 4 sata poslije podne odigraće SAŠK prvu javnu utakmicu nakon svog povratka sa turneje. Interes za ovu utakmicu je osobit pošto ćemo imati priliku da vidimo novih trikova koje je SAŠK na svojoj turneji pripremio. Igra će prema tome biti vrlo zanimljiva, igra se na Kovačićima. Cijena uobičajena.” – Večernja pošta 16. septembar 1921.

Historijsku prvu utakmicu za Želju odigralo je sljedećih 11 fudbalera: Dimitrije Dimitrijević, Franjo Cvelfer, Ivan Kale, Stjepan Katalinić, Vilim Novak, Milan Tomić, Adolf Šmit, Dragutin Siber, Ivan Pavičić, MIlovan Adamović i Vojislav Banović.

Tim sa Grbavice će u nedjelju 18. septembra od 19 sati igrati utakmicu 11. kola Premijer lige protiv Sloge iz Doboja na domaćem terenu.

“Slavimo 101. rođendan i dabogda ih bilo barem još tri puta toliko. Spremali smo se za ovu utakmicu, imamo još dva treninga. Čeka nas specifična utakmica i hoćemo da navijačima podarimo pobjedu i da zajedno slavimo 101. rođendan” rekao je šef stručnog štaba Željezničara Edis Mulalić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular