Saturday, June 3, 2023
spot_img
HomeOSTALI SPORTOVIŽenska odbojkaška reprezentacija kreće sa Kvalifikacija za EuroVolley 2023

Ženska odbojkaška reprezentacija kreće sa Kvalifikacija za EuroVolley 2023

- Reklama -


Utakmicom protiv reprezentacije Grčke počinje ciklus Kvalifikacija za Europsko prvenstvo, EuroVolley 2023, u ženskoj konkurenciji.

Nakon 20 dana priprema, došlo je vrijeme za utakmice koje će naše odbojkašice odvesti na EuroVolley 2023.

Izabranice Stevana Ljubičića će u ovom ciklusu odmjeriti snage sa reprezentacijama Grčke, Švicarske i Norveške. Atmosfera u reprezentaciji je odlična i upravo to je faktor koji krasi ovu reprezentaciju i daje joj snagu da prebrodi sve prepreke koje joj se nađu na putu.

- Reklama -

Odlučne da ponove prošlogodišnji uspjeh, plasman na Europsko prvenstvo, spremne su da pobijede svakog protivnika. Glavni motiv jeste pokazati svima da je sport nešto što nas sve povezuje i poslati poruku svima da sport nije i ne smije biti sporedna stvar u državi.

U ovom ciklusu odbojkašice će igrati 4 utakmice pred domaćom publikom. Domaćin našoj reprezentaciji ovoga puta bit će Sarajevo i dvorana “Goran Čengić”. Odbojkašicama je potrebna podrška publike, koja će im biti sedmi igrač u terenu. A pokazatelj koliko je publika važna je i taj da je unatoč financijskoj situaciji u Odbojkaškom savezu Bosne i Hercegovine ulaz na sve utakmice besplatan.

Prva utakmica u dvorani “Goran Čengić” je na rasporedu u srijedu 24.8. u 20 sati, kada će odbojkašice dočekati reprezentaciju Grčke. Tri dana kasnije, 27.8., također u 20 sati, u istoj dvorani na teren sa našim odbojkašicama izlaze odbojkašice Švicarske. Nakon toga slijede dvije gostujuće utakmice ovim reprezentacijama, a na kraju ovog ciklusa slijede dvije domaće utakmice protiv reprezentacije Norveške..

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular