Nogometni savez Ličko-senjske županije pokrenuo je u četvrtak disciplinski postupak protiv kluba NK Plitvice kao organizatora nedjeljne utakmice na kojoj je sa tribina ispaljena improvizirana naprava koja je eksplodirala na terenu.

Kako je Hini rekao disciplinski sudac Darko Banić postupak se pokreće temeljem zapisnika s utakmice i javno dostupnih video snimki, te se smatra žurnim i bit će proveden u roku od sedam dana.

“Meni je temelj postupka zapisnik s utakmice o zapažanju delegata koji je zapisao da je, prema njegovom mišljenju, gledatelj ispalio tzv. topovski udar i to sa tribine, od kojih je jedan upao u teren, oko pet metara od igrača”, rekao je Banić

On za gledatelja sa zoljom, ali i one koji su bili uz njega, kaže da je “prilično jasno da su to huligani”, ali da on nije u situaciji da kažnjava gledatelje, bilo kojeg pojedinca, jer je to na policiji.

“Moje je da odredim kazne za klub i prije okončanja postupka mogu reći da će biti kažnjen, jer je to bilo loše, organizacija utakmice jest zakazala, jer je raketni bacač ušao na tribine”, rekao je Banić i najavio da će u roku od tjedan dana donijeti “primjerenu odluku o kazni”, a ona može biti novčana, zabrana igranja kluba na domaćem terenu i/ili igranje utakmica pred praznim stadionom.

Tijekom postupka saslušat će se sve službene osobe, delegat, glavni sudac i predstavnici domaćeg NK Plitvice i gostujućeg kluba NK Sokolac Brinje.

Dakle, moja će se kazna odnositi na NK Plitvice, ja ne mogu kazniti huligana, tu policija ima i Zakon o sprečavanju nereda na nogometnim utakmicama, Zakon o kaznenom postupku i Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira.

“Disciplinski sudac sam od 2012. godine, ali takvih slučajeva nije bilo, petarde i baklje, tog ima, ni to nije u redu, ali ovo je nepojmljivo. Mislim da se svi pitamo što bi bilo da je ta petarda, naprava, nekoga pogodila u glavu, u dijete. Eksplozija je bila samo pet metara od igrača, moglo je biti svašta. I ja sam navijač, ali neka baci rolu papira, navija, a ne ovako. Nisam najpametniji, ali treba djelovati, preventivno i represivno”, zaključio je Banić ne skrivajući ogorčenje incidentom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime