Večeras će biti snijega: U narednim danima velike temperaturne oscilacije

0
158


U nastavku večeri prolazno susnježica i snijeg u većem dijelu zemlje. Neće se raditi o značajnijim snježnim padavinama, očekuju nas kratkotrajna bljuzgavica uz većinom tanji snjezni pokrivač.

“Postepenim padom temperatura uz premještanje hladne fronte, kiša će do 22h prelaziti u susnježicu i snijeg na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Kasnije u noći kratkotrajno i u većem dijelu ostatka zemlje. Dobar dio Hercegovine i jugozapadne Bosne bez snijega, dok će ga najviše pasti u brdsko-planinskim oblastima centralne, istočne, sjeveroistočne i sjeverne Bosne do oko 5 cm.” piše BHMETEO.

Nakon snijega brzo će doći do zatopljenja.

“Ova više aprilska nego januarska fronta brzo će se premjestiti preko naših krajeva, tako da nas sutra(16.01.) očekuje razvedravanje. Uz dnevne temperature u plusu snijeg će se otopiti, osim na planinama. Zatim slijede “lude” temperaturne oscilacije. Najprije izražena juzina, pojačan jugo, lokalno kiša i proljetne temperature u srijedu i četvrtak. Petak i vikend spremaju novo zahlađenje i kratkotrajni povratak u zimu. Ali već iduće sedmice novo zatopljenje.” piše BHMETEO

.

Oznake

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here