Potvrđena optužnica protiv bahatog vozača: Vozio 200 km/h, poginula dva saputnika

0
207


Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Nihada Aljića (47) iz Vukosavlja jer je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli njegovi saputnici Sanel Nermin Aljić (22) i Mirsad Aljić (22), dok je M.F. teško povrijeđen.

Ukoliko se dokaže krivica Nihadu prijeti kazna od tri do 15 godina zatvora. Tragedija se dogodila 14. juna prošle godine oko 21.50 časova na brzom putu Klašnice – Banjaluka. U optužnici se navodi da je Nihad vozio ”porše kajen”. Bio je pijan za volanom i izmjereno mu je 2,08 g/kg alkohola u organizmu. Vozio je brzinom od 198 km/h na dionici puta gdje je brzina ograničena na 100 km/h.

“Optuženi se kretao lijevom trakom prema Banjaluci. Bio je u stanju teškog pijanstva, sa koncentracijom aklohola u organizmu od 2,08 g/kg, te se kretao nedozvoljenom brzinom od 198 km/h, svjestan da time može ugroziti javni saobraćaj i živote ljudi, na šta je pristao”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je usljed toga došlo do gubitka upravljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila prema obodu lijeve krivine, te prelaska ”poršea” u desnu saobraćajnu traku.

“Vozilo je sišlo sa kolovoza i udarilo je u zaštitnu ogradu, potom u betonski propust za vodu. To je dovelo do višestrukog prevrtanja vozila koje je udarilo u žičanu ogradu i betonske stubove u krugu privatne firme, gdje se zaustavilo”, navodi se u optužnici.

Suvozač Mirsad Aljić ispao je iz vozila i na mjestu ostao mrtav usljed razaranja glave i mozga. Iz vozila je ispao i Sanel Nermin Aljić, koji je sjedio pozadi i koji je preminuo usljed krvarenja i teške traume mozga. M.S. je zadobio teške povrede glave, prelom slabinskog pršljena, vrata, desne butne kosti i nagnječenje koljena, piše Srpskainfo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here